tag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post5499800620767347439..comments2022-07-26T21:31:12.015+02:00Comments on Fear Wolf Brewery: Bryggning: Receptdesign för nybörjare - Några tips!Fear Wolf Breweryhttp://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-79312382482569603862013-04-15T15:27:09.271+02:002013-04-15T15:27:09.271+02:00Tack för ytterligare ett Mycket bra svar :)
Självk...Tack för ytterligare ett Mycket bra svar :)<br />Självklart finns det inga rätt eller fel iden bemärkelsen och alla gör hur som passar en, väldigt bra filosofi det :)<br />Som nybörjare stirrar man lätt sig blind på IBU (iaf jag) vilket kändes lite galet, vände då på det efter att läst om någon som gjorde så, blev lättare nå tänkt BU då utan att ändra på smak/aromgivorna<br />försöker dock tänka på att inte få för lite i bittergivan Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07902039056542171334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-38257228105177542782013-04-15T13:29:50.550+02:002013-04-15T13:29:50.550+02:00Tack för det! Angående humlegivorna så lägger vi f...Tack för det! Angående humlegivorna så lägger vi först en bittergiva baserat på OG, FG och stil (lite fingertoppskänsla) för att sedan ta itu med smak (15 min) och aromgivan (3 min). Men där finns det nog inget rätt eller fel. Man tar det arbetsflödet som passar en. Fear Wolf Breweryhttps://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-72219327165193049912013-04-15T13:05:52.171+02:002013-04-15T13:05:52.171+02:00Tack för ett bra och informativt inlägg!
Tar till ...Tack för ett bra och informativt inlägg!<br />Tar till mig en del av det och undrar hur ni ser på humlegivorna, att börja med smak och aromgivorna när receptet designas och lägga till bitterhumlen sist? <br />Det har gett mig bättre smaker och aromer, och mindre justeringar av givorna i efterhand för att nå det BU som är eftersökt,<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07902039056542171334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-10140852410127876422013-04-15T09:03:43.774+02:002013-04-15T09:03:43.774+02:00Tack Hannes! Jag håller med dig om både jästen och...Tack Hannes! Jag håller med dig om både jästen och humlen och därför förtydligat dom styckena något. Fear Wolf Breweryhttps://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-15823276508745287652013-04-15T08:58:30.419+02:002013-04-15T08:58:30.419+02:00Tack Rickard för dom orden! Vi har faktiskt lagt u...Tack Rickard för dom orden! Vi har faktiskt lagt upp detta på humles forum. Alltid bra/roligt med respons oavsett typen. Och jag har fått receptet, har varit lite mycket så jag har inte hunnit svara bara.Fear Wolf Breweryhttps://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-88910026455657836742013-04-13T10:33:50.229+02:002013-04-13T10:33:50.229+02:00Ni är bra på att stolpa upp tänkvärda tips. Sådana...Ni är bra på att stolpa upp tänkvärda tips. Sådana här saker tar det annars ganska mångabryggningar att komma på själv så detta är ju en guldgruva för nybörjare. <br />Ingen stötte idé ni lägger ut detta på humleforumet med tanke på vilket mothgg ni fick med listan på tidsbesparande moment ;) En del kan inte ta goda råd.<br />Hej PEter fick du mitt mejl med recpetet på min borwn ale? SKickade det förra helgen.Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-52311024389890106452013-04-13T07:15:58.847+02:002013-04-13T07:15:58.847+02:00Bra punkter! Dockt tycker jag inte att man ska hål...Bra punkter! Dockt tycker jag inte att man ska hålla sig till en jästsort om man vill brygga väldigt olika stilar, säg stout, witbier, esb. Detsamma gäller humlesorter då olika stilar kan kräva olika humletyper.Anonymousnoreply@blogger.com