tag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post7814557690867743030..comments2022-07-26T21:31:12.015+02:00Comments on Fear Wolf Brewery: Bryggning: Tips för att korta ner bryggdagen!Fear Wolf Breweryhttp://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-80673364219052318332014-05-28T15:35:46.690+02:002014-05-28T15:35:46.690+02:00Ni rekommenderar ju att mäta ju upp mäskvattnet da...Ni rekommenderar ju att mäta ju upp mäskvattnet dagen innan så då kan man ju slå igång värmekällan med en timer så mäskvattnet har rätt temp redan när ni ska börja. Har gjort det ett par gånger när jag börjar brygga på morgonen. Väldigt smidigt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-48299300784517674612013-03-04T09:33:04.819+01:002013-03-04T09:33:04.819+01:00Allt beror på hur stor volym du skall köra. Vi har...Allt beror på hur stor volym du skall köra. Vi har 35 liter som vi kokar ner till 30 liter och för att komma upp i kok någorlunda fort så har vi induktionshäll och doppvärmare. Såvida du inte kör så små batcher som 10-15 liter så skulle jag rekommendera både en induktionshäll (rekommenderar varmt Cloer 6650, stor platta) och doppvärmare. Annars så får du väntetider mellan varven under bryggningen som ligger på 30-60 minuter, mer eller mindre i onödan.<br /><br />Jag tycker du skall ta dig en fungerare på vilka volymer du skall brygga och hur starkt (i OG). Efter det får du sedan dimensionera din utrustning. Tänk också på att du skall orka lyfta grejerna under alla moment (filtrering tex), alternativt så får du skaffa pumpar.<br /><br />Jag hjälper dig gärna att resonera men tror vi kan göra det via mail istället. Skicka till fearwolfbrewery@gmail.com<br />/PeterFear Wolf Breweryhttps://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-67427510451668148602013-03-03T15:57:24.151+01:002013-03-03T15:57:24.151+01:00Ok, det tipset ska jag anamma redan nästa gång jag...Ok, det tipset ska jag anamma redan nästa gång jag brygger. <br />Termostaten på min gryta har ju börjat strula så jag funderar på en annan gryta men fastnat på själva värmekällan. Ser att en del använder induktionshäll. Doppvärmare verkar ju smidigt. Är de svåra att göra rena? Räcker det inte med bara en kraftig doppvärmare eller måste man ha värmekälla även under som t ex induktionshäll? Skulle helst slippa hålla på med gasol. Verkar änna lite otäckt med ga soch öppen låga inomhus. Kan väl glömma 100 litersgryta som jag tänkt först för hur sjutton skulle jag få kok i en sådan stor gryta utan gasol? 50 litersgryta kanske är mer rimligt. Har du nåt bra tips om hur jag ska värma i en sådan? Såg att det finns doppisar å hela 3,2 kilowatt men jag vet inget om säkringar. Tydligen skulle det behövas 16 A säkring då.. hmm.<br />Ja det var många undringar på en gång där. Tacksam för alla svar jag kan få. Det beöjar bli akut för nu har jag inte bryggt på en hel vecka så jag måste lösa detta snart. <br />mvh/Rickard<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-14658437953679658162013-03-02T19:04:36.044+01:002013-03-02T19:04:36.044+01:00Vi fyller på med 78 gradigt vatten när vi lakar tr...Vi fyller på med 78 gradigt vatten när vi lakar trots att vi inte gör något utmäskningsrast. Som sagt, vi har inte noterat några problem, fel eller bismaker genom att göra på detta sättet.<br /><br />Hur man brygger är ju ganska personligt och det finns ju inte så mycket rätt eller fel. Beror ju på prioriteringar, volymer och livssituation. Men ju större volymer man kör ju viktigare blir det att tänka i dessa banorna för att man inte skall få väldigt långa väntetider.<br />/PeterFear Wolf Breweryhttps://www.blogger.com/profile/06301723383047904946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4947685402023323209.post-68438934823321840442013-03-01T17:44:20.695+01:002013-03-01T17:44:20.695+01:00Mycket tänkvärt där jag ska begrunda.
en fråga do...Mycket tänkvärt där jag ska begrunda. <br />en fråga dock som kanske låter nybörjarmässig men ska man fortfarande laka i 78gradigt vatten även om man nu inte gör någon utmäskningsrast??<br />Gissar att man ska det men kollar ändå. <br />Mina bryggningar brukar ta ca 6 timmar för jag är hyffsat effektiv redan men det är inget jag planerar utan det bara blir så. Jag ska försöka använda hjärnan lite mer i framtiden och gå igenom mitt bryggförfarande. Himla vettigt att stapla upp det såhär i skriven form som ni gjort för då gör man ju klart för sig själv vad man pysslar med. själv brukar jag lyssna på radio, spela dataspel eller se på film medan jag brygger. Och laga mat och leka med katten, promenera hunden osv. :)<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.com