tisdag 17 juni 2014

Tävling: Amylases Sommarölsträff 2014

Så blev det dags för ytterligare ett hembryggarevenemang i Göteborg igen, nämligen Amylases Sommarölsträff. Förra året besökte vi träffen, dock som bara just besökare.

Men det här året skulle vi vara med som tävlande för första gången på en sommarölsträff. Innan har vi inte haft öl som vi tyckt antingen inte varit bra nog eller inte passat in och därför helt enkelt valt att inte inte ställa upp. Den här gången valde vi i alla fall att ta med oss vår citrongräs saison, Hopfen Lemongrass Saison. För att vara vår första saison och dessutom lite exterimentell så var vi riktigt nöjd med den. Vi hade också fått en hel del positiv feedback från lite olika håll på den så det skulle bli spännande att se hur den togs emot av besökarna.

Folkets Hus i Fräntorp


Vi tävlande fick sedvanligt tillträde till lokalen (tillbaka till Folkets Hus i Fräntorp igen) kl 12. De föranmälda besökare fick börja komma in vid 13.00. Lokalen är ju tyvärr begränsad så att bara 150 st personer får plats.

Inför den här träffen fick man veta att det var rekord i antalet anmälda öl till en sommarölsträff, hela 42 st. När vi kom det visade det sig att det var 41 st, någon hade hoppat av men det ar ju helt klart många öl. Har nog aldrig tidigare sett ett så varierat utbud av öl på en Amylase träff. Och mycket höll dessutom en väldigt hög klass.

För vår egen del så var inte åtgången sådär jättebra. Feedbacken vi fick var övervägande positiv men mängden citrongräs delade in publiken i två delar. Den ena delen som tyckte det var alldeles lagom och dom som ville haft mer. Saison verkade också vara en stil som det rådde delade meningar om bland publiken.

Prisutdelning

Timmarna gick och det blev dags för prisutdelning. Med tanke på den blygsamma åtgången så blev det mycket riktigt ingen medalj för oss denna gången. Vann gjorde nr 24, "Almost Imperial IPA" av Simo Jäntti och Robin Andersson. På andra plats kom Cherry Williams och (S)kriket från landsbygden av Daniel Rutgersson och Patrik Johansson. Och slutligen på tredje plats kom Rose-Marie Black (en porter!) av Frank Mortensen och Rose-Marie Mortensen. Vår öl hamnade lite väntat på en blygsam 16:e plats men det får vi vara nöjda med. Hela resultatlistan hittar ni här.

Slutligen vill jag ge Amylase beröm för ytterligare ett väl arrangerad hembryggarträff och att de äntligen skaffat en Facebook sida och dessutom skapade evenemang för den här träffen via den sidan. Bra jobbat!

Fler bilder från träffen finns på vår Facebook sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar