torsdag 17 augusti 2017

Planer: Hösten 2017s bryggning mm


Ja, dags att presentera vad vi skall underhålla oss med under den här hösten.

Lokal
Först och främst så kommer vi flytta till en annan lokal. Anledningen till flytten är att avtalet till vår nuvarande lokal sagts upp av värden pga klagomål från boende om lukten från våran "verksamhet". Vi fick detta besked under våren och även om vi fick vara kvar avtalstiden ut (ungefär året ut) så började vi omgående att leta efter ett nytt ställe att brygga på. Efter att kollat med lite folk som jag känner visade det sig att det fanns plats över i Drakens ångbryggeri, ett bryggkooperativ som funnits i många år i Göteborgstrakten. Vi besökte lokalen och pratade med medlemmar i bryggkooperativet och kände att det inte var så mycket att fundera över. Det finns redan en hel del utrustning i den här lokalen så det är skrivande stund osäkert exakt vilken utrustning som vi kommer använda men det ger sig.

Bryggningar
Om vi går vidare med bryggningar så blir det bara två stycken den här hösten. Anledningarna är flera, men vi behöver framförallt dricka upp det vi bryggt. Vi kommer även brygga lite mindre volymer än vi gjort tidigare. Iom flytten och en viss osäkerhet kring vilken utrustning vi kommer använda oss av så väljer vi att hålla oss runt 5-6% på ölen vi brygger under hösten. Följande öl kommer vi försöka brygga under hösten:
  • Paddingtons Mother, brunporter
  • Hoppy Red, american brown ale
Däremot så kommer det bli desto fler mjöd under hösten. Fått lite blodad tand och smak på det här med mjöd. Gillar enkeltheten i processen och att det finns så många möjligheter till smaksättning. Har fått med mig två kompisar på att brygga mjöd och iom det är planen hela fem stycken. Vi får se om så blir fallet men det verkar så i alla fall.:) Följande mjöd är det tänkt vi skall sätta igång under hösten:
  • Athelstan - Ett traditionellt mjöd gjort på timjanblomsterhonung
  • Torvi - Fruktmjöd med mango och nektarin 
  • Siggy - Torrt och kolsyrat fruktmjöd med fläder och jordgubbar
  • Ubbe - Traditionellt mjöd gjort på 4 delar lind och en del skogs honung
  • The Seer - Fruktmjöd med svarta vinbär, röda vinbär och björnbär
Om ni tycker er känna igen namnen på mjöden så kommer dom från den grymma TV-serien The Vikings. :) Vill hålla isär ölen och mjöden namnmässigt.

Vi gjorde ju en cider förra hösten som vi hade velat göra ett nytt försök på men iom den dåliga sommaren så finns det dåligt med äpplen och även iom flytten så känner vi att vi inte riktigt har tiden till det denna hösten utan vi får sikta på nästa höst istället.

Utrustning
Iom bytet av lokal så kommer det troligtvis bli en del ändringar i vilken utrustning vi använder. Finns som sagt sedan gammalt en del utrustning i den nya lokalen och det är i skrivande stund inte helt klart vad vi tar med oss och vad vi kommer göra oss av med. Troligtvis blir det någon form av blandning.

Tävlingar
Angående tävlingar så planerar vi att ställa upp som tävlande på Amylases Vinterölsträff som förra året och många år innan det. I övrigt ligger vi lågt med tävlingar den här hösten.

Bloggen 
Som många av er säkert har märkt så har tempot minskat på bloggen under det här året jämfört med tidigare år. Anledningen är inte att jag tappat sugen eller funderar på att lägga ner bloggen utan helt enkelt att jag bytt till ett jobb som innehåller en del tjänsteresor och även haft en del att stå i privat (stora och tidskrävande renoveringar i huset jag och min familj bor i). Så jag har helt enkelt inte haft tid eller ork att skriva den mängd inlägg som tidigare år. Vi får se hur det blir under hösten men det hänger också lite på om jag får tips/förslag ifrån er läsare vad jag skall skriva om.;)

Så här ser våra planer ut för denna hösten! Hoppas att ni ser framemot dom lika mycket som vi gör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar