torsdag 25 april 2019

Flasktappning: Ecbert

I helgen blev det dags att flasktappa mitt hallonmjöd som jag startade sent förra hösten. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.

17/11: Mjödet sätts igång. OG 1,130 mäts upp.

30/12: Jäst ner till 1,045 och helt död sedan en tid. Omtappning.

14/1: Ställer in i kylskåpet för kallkrasch.

17/1: Tillsätter sulfit och sorbat för att döda jästen.

20/1: Omtappning efter kallkrasch och jästdödare.

 9/2: Smakar lovande, lägger i en halv lillfinger lång bit amerikansk medium plus rostad ek.

16/2: Omtappning.

3/3: Tillsätter 25 droppar pressad citron för att justera smaken.

10/3: Tillsätter Kwik Clear, mjödet är kristalklart redan men jag tar inga chanser.

14/3: Omtappning.

Blank och fin inför flasktappning.

13/4: Flasktappning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar