I helgen blev det dags för en flasktappning av mitt mjöd gjort på
skogshonung och chilifrukter som jag startade i februari. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till
flasktappningen för att få med hela historiken.
2/2: Mjödet startas. OGt mäts upp till 1,140.
16/3: Omtappning efter primärjäsning. Har jäst ner till 1,010.
24/3: Tillsätter en chipotlechili.
26/3: Plockar ut chipotlechilin.
26/3: Tillsätter en Mulatochili.
29/3: Plockar ut Mulata chilin och gör en omtappning.
6/5: Börjar klarna något. TIllsätter en lillfingernagel lång bit av medium rostad fransk ek.
16/5: Plockar ut ekbiten och jästdödar.
19/5: Tillsätter 300g honung för att eftersöta, hetten från chilin går inte riktigt ihop med torrheten.
21/7: Tillsätter Kwik clear.
31/7: Omtappning.
11/8: Flasktappning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar