fredag 16 augusti 2013

Bryggplaner: Hösten 2013s bryggning mm.

Så var det dags att presenterna höstens bryggningar mm.

Vi kommer starta upp med något som vi kanske inte helt korrekt har valt att kalla en American Amber, vid namnet Bite Me. Inga större konstigheter. Skall vara något lättdrucket matöl som inte innehåller några jätte stora mängder alkohol eller många maltsorter. Samtidigt skall det smaka mycket ändå. Återstår att se om vi lyckas med den svåra kombinationen.

Jästkakan från Bite Me kommer vi troligtvis använda till att jäsa en American Barley Wine vid namnet Unicorn. Mycket av allt kan man sammanfatta detta ölet med. Ett OG uppskattat till 112 och IBU på ca 120 för att avslöja lite grann. Tanken är att det skall vara en barley wine att dricka både 2 månader och även 2 år efter bryggningen.

Sen väljer vi av avsluta året bryggmässigt med en bryggning av en Imperial Porter med rostade havregryn vid namnet My Mothers Imperial Porter. Ni som följer bloggen känner kanske igen namnet och, ja, detta är en vidareutvecklad och starkare version av My Mothers Porter. Starkare, mörkare och lite mer beska är tanken. Lite små ändringar i maltgivan åt olika håll kommer det bli.

I samtliga bryggningar kommer vi använda vår hederliga US-05 förutom i My Mothers Imperial Porter där vi kommer använda både US-05 och Nottingham (har haft Nottigham liggandes som börjar bli gammal). För att inte ölet skall jäsa ut för mycket kommer vi mäska lite högre.

På festivalsidan så blir det vare sig SMÖF eller Gothenburg beerfestival som förra året. Får prioritera och det som kommer prioriteras är Porterfestivalen i Göteborg som går av stapeln i november. Den här festivalen går ju bara varannat år och 2011 missade jag den personligen pga en tjänsteresa.

Precis som förra året så kommer vi ställa upp på Amylases Vinterölsträff som går av stapel den 7:e december. Vilka öl vi kommer ställa upp med får ni se då! ;)

Sen får vi se om det blir av några hembryggarträffar som jag hinner närvara på och om det kommer upp något recept på något ölgodis här på bloggen under hösten. Troligtvis kommer vi även publicera ett antal inlägg under hösten med olika tips inom bryggning som vi gjort tidigare.

Så ser våra planer ut för denna hösten! Hoppas att ni ser framemot dom lika mycket som vi gör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar