söndag 14 juni 2015

Tävling: Amylases Sommarölsträff 2015

I helgen gick Amylases Sommarölsträff av stapeln. Vi besökte den här tävlingen för första gången förr förra året som besökare och förra året ställde vi även upp som tävlande. Iår valde vi att bara besöka träffen. Vi tyckte vi hade fullt upp med vår uppgradering till större volym samtidigt som vi inte hade något passande öl liggandes. Kanske att vi ställer upp som tävlande nästa år, vi får se.

I sedvanlig ordning så hölls arrangemanget i Folkets hus i Fräntorp. Den här gången ställde 31 öl upp. Antalet stilar var stort och varierat. Kanske det mest varierande jag sett på en sommarölsträff. Allt från Berliner Wiesse till Imperial Stout. Tyckte det också var roligt att se många nya ansikten bland dom tävlande. En del som brukar vara med och tävla var inte med denna gången, bla Rick Gordon Lindqvist.

Personligen hittade jag ganska många öl som jag gillade och det var svårt att välja vilka tre man skulle välja. Förutom ett öl som smakade plast så hittade jag inte något öl som hade några större brister. Smakade samtliga öl utom tre som var "surisar". Personligen har jag svårt för suröl, försöker lära mig uppskatta det men än så länge tycker jag för det mesta att det smakar svettig gympasal. :) Till slut blev det ölen 7 (Glenn den äldre av Christer Blom), 23 (La Primavera av Rebecka Singer) och 18 (Sauvignon av Karl Janred) som fick min röst. Men det var svårt att välja. Hade över 10 öl som jag stod och valde mellan. Alla bra på sina sätt.

Glada vinnare!

Det officiella resultatet blev följande: På första plats kom en torrhumlad Berliner Weisse vid namnet Erlandssons Brewings Sofia av Henrik Erlandsson. Och på andra plats kom Fabrikör Ekstedts Pseudogueze #2. Två av dom ölen som jag inte provsmakade. :) På tredje plats kom Djungel DIPA av Lars Hansson. En DIPA på nästan 12% som han hade tillsatt en hel del ananas och mango i.

Fullständigt resultat hittar ni här.

Tack Amylase än en gång för ett trevligt arrangemang!

7 kommentarer:

 1. Hej Peter, får jag lov att använda din bild av prisvinnarna på Essensspecialistens facebooksida?

  Allt gott,
  Karl Janred

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Det får du gärna göra. Bara du anger Fear Wolf Brewery som fotograf.
   /Peter

   Radera
  2. Lysande. Självklart gör jag det. Tack för rösten föresten.

   Radera
  3. Trevlig text! Riktigt hög kvalitet denna sommarölsträff!

   Radera
  4. Karl: Det var så lite så. Torr, läskande och friskt men en lagom syra. Riktigt bra sommaröl!
   rickgordon: Stort tack för dom fina orden! Håller med, kvaliten var hög och jämn!

   Radera
 2. Härligt att Glenn uppskattades!
  /Christer

  SvaraRadera