tisdag 22 december 2015

Summering: Bryggåret 2015

Tänkte genom ett litet inlägg summera lite grann vad vi har sysslat med under året som gått.

Bryggningar
Om vi börjar med våra olika bryggningar så har det under året blivit bryggt 8 olika öl vilket blir någon form av rekord för oss. I år tycker jag vi har lyckats brygga mycket varierande stilar och öl:
Förutom ett magplast med Little Amber så tycker jag samtliga öl har blivit bra eller bättre. Två av våra öl har vi dock inte smakat än. The Kilt Lifter ligger på ekkuber och Monks Secrets ligger fortfarande på jäshink.

Vårat nya stora mäskkärl

Vår 100L vattenvärmare (HLT)

Utrustning och byggen
Förra året var det väldigt mycket kring vår uppgradering till större volym. Och i år så har vi följfullt uppgraderingen genom nytt större mäsk kärl byggt av en Thermogryta och ett bygge av en 100L vattenvärmare (HLT). Vissa finjusteringar kvarstår men i stora drag så har vi landat i vår uppgradering och börjar nu känna oss "hemma" i vårat nya bryggverk.

Besök av Amylases Sommarölsträff


Tävlingar
På tävlingens fronten blev det bara Amylases Vinterölsträff som vi ställde upp i. Vi besökte dock Sommarölsträffen. Inga medaljer i år tyvärr. Kan avslöja att det under 2016 kommer bli lite fler tävlingar. Återkommer om detta i ett senare inlägg.

Porterfestivalen


Festival(er)
I år blev det två festival besök, närmare bestämt Öl och whiskymässan och Porterfestivalen. Vi får se vad det blir för festivalbesök under 2016.

Bloggen/Facebook
Som tidigare år så har trafiken på bloggen ökat med 50% förutom under senare delen av året då det börjat plana ut något. Och under året passerade vi 100 000 sidträffar. Blev lite färre inlägg i år vilket delvis kan förklaras med att stora delar av uppgraderingen gjordes förra året och att antalet inlägg från humleodlingen i år varit färre.

Vår Facebook sida har också fått många nya vänner, idag har den hela 810 st vänner. Våra olika tips och byggen har troligtvis bidragit till detta. För nästa år finns det en del utkast till idéer för att fortsätta att utveckla bloggen och behålla den intressant. Men har ni tankar, tips eller funderingar så hör gärna av er.

Ja, 2015 blev ett händelserikt år det med. Vi tror och hoppas att 2016 skall bli det med.:) Vi kommer snart presentera våra planer för våren!

God jul på er, kära läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar