Recepet såg ut så här:
Hoppy Brown (70 liter)
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 48,9 EBC
Estimated IBU: 31,7 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type %/IBU
16,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 86,8 %
2,00 kg Caramel/Crystal Malt -120L (150,0 EBC) Grain 10,5 %
0,50 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 2,6 %
60,00 g Warrior [15,00 %] - Boil 60,0 min Hop 31,7 IBUs
200,00 g Wiamea [14,00 %] - Boil 15,0 min Hop
200,00 g Wiamea [14,00 %] - Boil 3,0 min Hop
100,00 g Wiamea [14,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop
Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Full Body
Total Grain Weight: 19,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 95,51 l of water at 68,2 C 65,0 C 90 min
Jäst: Mangrove West Coast M44
Lakning pågår |
OG 62 |
Den här bryggningen gick bra men ändå inte helt som planerat. När vi bryggde senaste (F-k Amber) så fick vi ett lägre utbyte än planerat. Den här gången fick vi istället ett högre utbyte. Så innan kok hade vi nästan 60 vilket var vårat planerat OG (efter kok alltså). Så vi valde att laka ut lite mer för att få ett lägre SG och därmed hamna närmare det planerade OGt. Detta lyckades vi ganska bra med. OGt landade på 62, visserligen utanför stilramen lite grann men inte så farligt. Vi får undersöka och fundera lite på vad variationerna i utbytet mellan dessa bryggningar kan bero på. Inte för att vi vill träffa OGt med kirurgisk perfektion varje gång utan för att få stabila och reproducerbara resultat i våra bryggningar.
Nu får det här ölet stå och jäsa i lite mer än två veckor. Sen blir det torrhumling och därefter flasktappning. Vi kommer inte dela up det här ölet i olika delar med olika smaksättningar. Det tar vi nästa bryggning.:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar