tisdag 4 april 2017

Tävling: SM 2017

Här kommer lite sent omsider  en liten rapport från SM i hembryggt öl som gick av stapeln den 25/3 i Solnahallen i Stockholm.

Förra året ställde vi upp i SM för första gången och iår ville vill självklart vara med i år igen. Ölet till Folkets val föll på Woody Barley, ett barley wine med lönnsirap. Förutom Woody Barley i folkets val valde vi att ställa upp med samma öl även i domaröltävlingen (klass 11D). Dessutom skickade vi även in flaskor av Lord Brownie, Imperial Highlander Ale 2 och Monks Secrets till domarölstävlingen.

Till skillnad från förra året då vi bilade tidigt på lördag morgon så valda vi att åka tidigt från Göteborg redan på fredag morgon. På så sätt kunde vi ställa in våra lådor i kylcontainern på fredag kväll och därmed promenera från hotellet till Solnahallen på lördag morgon. Det blev en lång och intensiv dag i Solnahallen. Utställare kunde vara på plats från kl 10 och vi valde att vara på plats ungefär då. Och kl 18 avslutades arrangemanget.Årets SM häfte

Snygga hattar!

En av hallarna i Solna hallen

Arrangörsmässigt så var det inte mycket att klaga på. Till skillnad från förra året så hade arrangören en tanke på även oss bryggare och försåg oss med vatten, frukt och mackor under dagen. Tummen upp på det! Men däremot undrade jag och många med mig var alla papperskorgarna var? Och två sköljstationer var någon snålt tilltaget. Istället uppmuntrades vi bryggare att skölja ut besökarnas glas.

Hur gick det för våra öl då? Jodå, samtliga öl fick mellan 35-39 poäng i domarölstävlingen förutom Lord Brownie där båda flaskorna som öppnades visade tecken på infektion!? I folkets val bland i klassen Övriga öl landade Woody Barley på 24 plats av 35. Vårat öl var det starkaste i vår klass och jag undrar om inte det var en liten nackdel. Svårt att veta. Oavsett vad, vi tar nya tag till nästa år. Nästa år går SM av stapeln den 5/5 i Norrköping. Året därpå är det traditionsenligt tillbaka till Stockholm. Och året efter det ryktas det om Göteborg.....

Fler bilder finns på vår Facebook sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar