Idag blev det dags för en flasktappning av vårat mjöd gjort på skog och lindhonung. Summerar även alla omtappningar som
gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.
30/9: Mjödet sätts igång. OGt mättes upp till 1.120.
24/10: En första omtappning. FGt uppmättes till 1,020. Mycket lovande smak men med spår av jäst.
1/12: Dags för andra omtappningen. Relativt blank/klar. Ännu mer lovande smak nu.
13/1: Ytterligare en omtappning. Valde att eftersöta med 100g honung.
3/3: Inget tryck i vattenlåset, inget lager på botten av jäskärlet. Ganska grumlig. Hoppas att denna klarnar något mer av sig själv innan jag tillsätter klarningmedel. Överväger en mild ekning av denna.
17/3: Inte hänt något här alls så jag valde att ställa denna i ett kylskåp för att skynda på klarningen.
22/3: Kallkraschen hjälpte helt klart men fortfarande inte
kristalklart.
29/3: Plockade bort eken och tillsatte klarningsmedlet Kwik Clear för att försöka få det att klarna.
8/4: Inte helt kristalklart fortfarande. Gjorde en omtappning och valde även att tillsätta 6 ringar från en medium rostad fransk ekspiral. Valde även att tillsatta Kwik Clear ytterligare en gång för att försöka få bort den sista lilla grumligheten.
15/4: Plockade ut ekspiralen och gjorde en omtappning. Blev skillnad genom att tillsätta Kwik Clear ytterligare en gång.
10/6: Dags för flasktappning. Lite slarvigt kanske men vi hoppa över att ta ett slutgiltigt FG på detta mjödet. Vi mätte ju inte SG innan vi tillsatte mer honung så vi hade ändå fått veta den totala alkoholhalten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar