onsdag 12 december 2018

Flasktappning: Aelle

I helgen blev det dags för en flasktappning av mitt mjöd gjort på klöverhonung. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.

15/9: Mjödets startas igång, OGt mäts upp till 1,128.

13/10: Ingen aktivitet på ett tag och gör därför en omtappning till ett mindre jäskärl. FGt mäts till 1,000, dvs 16,8% ABV trots att jästens alkoholtolerans är 15%! Bestämmer mig för att kallkrasha.

14/10: Lägger i sulfit och sorbat för att döda jästen.

16/10: Tappar om och eftersötar med ca 50g vildblomsterhonung.

17/11: Nästan blank/klar, ett litet lager med sediment på botten så gör en omtappning.

29/11: Lägger i en lillfinger stor bit av fransk mediumrostad ek för att ge tanniner, struktur och för att avhjälpa alkoholhettan något.

6/12: Tillsätter Kwik Clear för att få bort den sista hinnan i mjödet.

9/12: Omtappning och sedan flasktappning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar