I helgen blev det dags för en flasktappning av mitt mjöd gjort på klöverhonung. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.
15/9: Mjödets startas igång, OGt mäts upp till 1,128.
13/10: Ingen aktivitet på ett tag och gör därför en omtappning till ett mindre jäskärl. FGt mäts till 1,000, dvs 16,8% ABV trots att jästens alkoholtolerans är 15%! Bestämmer mig för att kallkrasha.
14/10: Lägger i sulfit och sorbat för att döda jästen.
16/10: Tappar om och eftersötar med ca 50g vildblomsterhonung.
17/11: Nästan blank/klar, ett litet lager med sediment på botten så gör en omtappning.
29/11: Lägger i en lillfinger stor bit av fransk mediumrostad ek för att ge tanniner, struktur och för att avhjälpa alkoholhettan något.
6/12: Tillsätter Kwik Clear för att få bort den sista hinnan i mjödet.
9/12: Omtappning och sedan flasktappning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar