King Aelle från TV-serien Vikings |
Receptet blev enligt nedan:
- 2,4 kg klöverhonung
- vatten kokat och nerkylt till 17C och tillsammans med honungen utgjorde en volym på ca 6 liter
- 10 g Fermaid O (tillsattes dagen efter att mjödet startades)
- 12 g GoFerm
- 10 g bentonite (för att skynda på klarningen)
- 1 st paket Enoferm Assmanhausen
- Uppmätt OG 1,128
Med tanke på att den här jästens alkholtolerans (15%) så misstänker jag att det här mjödet kommer jäsa relativt torrt (under 1,010). Tror dock att det skulle passa ganska bra för just den här honungen. Anledningen till jästvalet är att den här honungen har inte trevlig kryddighet/pepprighet som jag vill förstärka genom jästen. Har en förhoppning om att kunna flasktappa denna innan sommaren. Återstår att se.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar