måndag 21 januari 2019

Flasktappning: Judith

För lite mer än en vecka sedan så blev det dags för en flasktappning av mitt mjöd gjort på apelsinblomsterhonung. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.

15/9: Mjödet startas och OGt mäts upp till 1,125.

27/10: Dags för en första omtappning. FGt mäts upp till 1,020.

1/12: Litet lager och väljer att kallkrascha för att få bort mer partiklar.

8/12: Omtappning för att bli av med ett tunt lager på botten.

12/12: Tillsätter en ca 3,5 cm lång bit av cederspiral för tanniner och komplexitet.

17/12: Plockade ut cederspiralen och in i kylskåpet för kallkrasch.

20/12: Tillsätter kalciumsulfit och kalciumsorbat för att döda jästen.

23/12: Omtappning för att bli av grumset från Kwik Clear.



 1/1: Flasktappning.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar