måndag 19 november 2012

Ölresa: En tur till Köpenhamn i november

Det har blivit lite av en tradition på senare år att ta en tur till Köpenhamn och handla lite öl på våren. Vi har dock alltid tagit bussen från Göteborg. Nackdelen har varit att det har svårt att få med sig så mycket öl hem i väskorna. Tidigt i höstas visade det sig dock att flera kompisar var intresserade att ta en tur ner till Köpenhamn och en kunde tom ordna ett bropass. Sagt och gjort, resan planerades in och i förra helgen bar det av!

Kl 06.00 började vi vår bilresa från Göteborg. Det har ju varit ganska milt hittils i år så väglaget var riktigt bra. När vi bokade in den här resan i september så trodde jag att vi eventuellt skulle behöva köra i isigt eller snöigt underlag, men det slapp vi.

Kihoskh!

Ungefär kl 10.00 så stannade vi utanför det första stället, Kioshk. Kioshk har inte det största utbudet men kan överraska och priserna är i vissa fall riktigt bra. Framförallt på amerikanska 65 cl flaskor märkte vi. Skiljde 10-20 DK på vissa flaskor vi hittade. Är även något billigare på danska öl. Hittade Hornbeer Hornbeer Caribbean Rumstout,  Barley Wine och Saison Diego från Green Flash.

Fish-n-beer!

Sen bar det av till enligt mig Köpenhamns bästa ölaffär, Fish-n-beer. Var lite svårt att hitta parkering men efter att ha snurrat runt lite i området så hittade vi en till slut. Väl inne på stället så blev man inte besviken, Fru Fredriksen och Rugporter från Amager, Porter och Dirty Bastard från Founders. Imperial Oat från Southern Tier och Winter Porter från Hornbeer. Blev även några imperial stouts från De Molen. Dessutom 10% rabatt iom medlemskapet i Svenska Ölfrämjandet!

Barley Wine!


Efter detta blev det till att ta bilen in mot centrala stan, närmare bestämt Barley Wine. När vi var i Köpenhamn i våras så hade de stängt.:( Men inte den här gången tack och lov. Efter att ha försökt hitta en parkeringsplats så tog vi beslutet att parkera bilen på hörnet mittemot affären och gå in i omgånger. Sagt och gjort.

Inte blev man besviken på Barley Wine heller, Boris och Doris från Hoppin Frog var det första vi hittade! Sammanlagt köpte sällskapet samtliga av ställets 5 Boris.... Hittade Chokolade Porter och Barley Wine från De Lille Bryggeriet. Hittade även en Back Burner från Southern Tier. Sedan fick jag även en Even More Jesus från Ewil Twin som bonus för att jag handla för så pass mycket. Inte illa!

Efter detta var kl runt 13-tiden och vi började bli hungriga. Så vi började köra ut ur stan. Blev att vi stannade till vid Fisktorvet i utkanten av Köpenhamn. Efter att ha ätit en god buffe inne på Pizza House gick vi in i en mataffär. Hittade en Skovlyst Skogshuggar Porter på 8%. 2 st för 40 DK plus pant. Chansade och tog två. Skall bli intressant och se hur dem smakar. Efter det bar det hem tillbaka till Sverige och Göteborg. Kl 18.00 var vi tillbaka i Göteborg. Så sammanlagt 12 timmar tog den här lilla turen.

Tror absolut att det kommer bli fler bilturer till Köpenhamn. Kostnaden blir inte jättestor om man är några stycken och man får enkelt med sig en hel del hem!

Fångsten från resan!

5 kommentarer:

 1. OJ! vilken lyx att ha så många flaskor öl med sig hem å dricka. Grattis!
  Min fru var i Danmark för ett par år sedan å hade med sig en säck med öl åt mig och de var goda nästan allihop. De kan di dära Danskarna. Ja brygga öl iallafall.
  Hoppas jag själv kan få komma iväg på ölsemester någon gång

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, det var inte helt fel att fylla på ölförrådet lite grann.:) Att man åkte bil hjälpte ju till en del. Och inte farligt dyrt heller, ca 400:- per person om man räknar med broavgiften. Hade vi varit 5 hade kostnaden blivit ännu lägre.

   Radera
 2. Jag hänger på nästa gång då så är vi fem ;)

  SvaraRadera