måndag 27 april 2015

Festival: Öl och whiskymässan Göteborg 2015I lördags så var jag och Sia som så många andra på Öl och whiskymässan i Göteborg. Första gången vi besökte det här arrangemanget så vi hade inte direkta förväntningar faktiskt.


Vi var där när det öppnade kl 12 och det visade sig vara ett bra val. Återkommer till det senare. Garderoben ingick i entrén så det blev det pluspoäng direkt. Och i entrén ingick två glas och en bra litet "fodral" man kunde hänga runt halsen så man hade åtminstone en arm fri. Bra tänkt där.

När vi kom till mässan var det inte så mycket folk så vi kunde lugnt promenera omkring och prata med de olika bryggarna. Roligt med alla svenska bryggerier som ställde upp. Några hade man inte hört talas om innan. Känns som bryggerier växer upp som svampar i jorden just nu. Efter någon timme så valde vi att äta lunch och det fick bli en italiensk buffé. Helt ok men kanske något dyrt med 149:-.

När vi hade ätit färdigt gick vi ut igen på mässgolvet och nu var det mycket mer folk. Och mer blev det. Vid fyra tiden var det riktigt mycket folk och luften i lokalen blev varm och tunn. Tråkigt också att utbudet av öl var nästan lika stort och utbudet av sprit. Men förhoppningsvis så blir det bättre och bättre med åren. Tar ju några år att etablera en mässa.

Så vad tyckte vi om mässan? Jodå, den fick en fyra av oss båda i betyg. För att få en femma så finns det några saker som vi tycker man skall tänka på och jobba med:
 • Mer utställare med öl.
 • Större yta som mässan kan vara på. Blir mindre trångt och bättre luft då.
 • Bättre utbud av utländsk öl.
 • Matalternativ som är tänkt att passa ihop med öl.
 • Vettig öl att välja på i restaurangerna (inte mariestad...)
Vi är övertygade om att Svenska mässan kommer lösa dessa punkter på sikt. Och riktigt kul att det nu äntligen finns ett bra arrangemang i Göteborg!

2 kommentarer:

 1. Äntligen ett bra arrangemang i Göteborg? All In Beer Festival säger hej ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng där helt klart. Vi har dock inte besökt det arrangemanget, än.:)

   Radera