Använde mig av följande recept:
- 1/2 liter maltrester
- 1/2 liter vatten
- 1 paket jäst
- 1 tsk salt
- 1 dl sirap
- 1 l rågsikt
- 1/2 liter vetemjöl
Blanda ihop ingredienserna i en bunke.
Låt jäsa i bunke i 30 minuter.
Gör bullar av degen och lägg dom på den plåt.
Låt jäsa 30 minuter på plåt.
Ställ in plåten med frallorna i ugnen på 200C i 15-20 minuter.
Ta ut plåten och lägg frallorna på ett galler och låt frallorna svallna något under en bakhandduk.
Klart!
Det färdiga resultatet! |
Vill man ha ett mindre grovt bröd så tar man mer vetemjöl än rågsikt eller inget rågsikt alls. Kan i alla fall säga att frallorna blev populära hemma och hade en strykande åtgång.
SÅ nu vet ni vad ni kan hitta på med era maltrester! ;) Går att frysa ner i lagom stora mängder i plastpåse och tina upp inför ett bak. Rekommenderar dock inte att ta drav från mörka ölstiler som imperial stout.... ;)
Lycka till med bakandet!
Gillar du Fear Wolf Brewery? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg?
Då får du gärna skicka en donation via Swish på Swishnummer 0739 027829.
Pengarna går oavkortat till bryggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Då får du gärna skicka en donation via Swish på Swishnummer 0739 027829.
Pengarna går oavkortat till bryggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Tackar för tipset
SvaraRaderaBakade idag på malt ifrån gårdagens bryggning av en lager
Blev jättegott
Roligt att du gillade det!
Radera