tisdag 27 december 2016

Summering: Bryggåret 2016

Tänkte genom ett litet inlägg summera lite grann vad vi har sysslat med under året som gått.

Bryggningar
Om vi börjar med våra olika bryggningar så har det under året blivit bryggts 6 stycken olika öl. I år tycker jag vi har lyckats bra med att brygga varierat och även nya stilar:. Under hösten bryggde vi enbart öl runt 5-6%.
Inget riktigt magplast med något i år utan samtliga öl har blivit bra eller bättre.
Paddingtongs Brown Little Butt och F-k Amber har vi har vi dock inte smakat än.

Pressning av äpplen

Under året har vi även gjort cider vid ett tillfälle och mjöd vid inte bara ett tillfälle utan två. Cidern blev godkänd, hur det blir med mjöden återstår att se, dessa står fortfarande på jäskärl.

Vårat humlefilter, detta årets största uppgradering.

Utrustning och byggen
Iom att vi har uppgraderat till ett ganska stort och flexibelt bryggverk som vi är mycket nöjda med så har inte mycket gjorts på den här fronten det här året. Vissa mindre förbättringar har vi investerat i som veckotimers och ett humlefilter.

Prisudelning Amylases Sommarölsträff
Prisudelning Amylases Vinterölsträff
Årets SM häfte

Tävlingar
På tävlingens fronten blev det ett riktigt aktivt år med både Amylases Sommarölsträff och Vinterölsträff. Iår ställde vi även upp på SM för första gången. Årets grönöling blev utmärkelsen vi tog hem i år. En 9:e plats på sommarölsträffen och en 6:e på vinterölsträffen får man vara nöjd med.

Bloggen/Facebook
Detta året har trafikökningen på bloggen varit mer måttlig. Tidigare år har ökningen legat på runt 50% men iår landar den på ca 25%. Under året passerade vi 200 000 sidträffar. Blev lite fler inlägg i år trots att jag avvecklat omtappningsinläggen och lagt det i flasktappningens inlägget istället och inte haft allt får många inlägg om humleodlingen. Så antalet inlägg känner jag mig nöjd med.

Vår Facebook sida har också fått många nya gillare, idag har den hela 982 st. För nästa år finns det en del utkast till idéer för att fortsätta att utveckla bloggen och behålla den intressant. Men har ni tankar, tips eller funderingar så hör gärna av er.

Ja, 2016 blev ett händelserikt år det med. Vi tror och hoppas att 2017 skall bli det med.:) Vi kommer snart presentera våra planer för våren!

God jul på er, kära läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar