30/9: Mjödet sätts igång. OGt mättes upp till 1.120.
Dags för omtappning för att bli av med alla fruktrester..... |
24/10: En första omtappning för att bli av med fruktrester och död jäst. Inget FGt uppmättes.
Relativt blank/klar redan! |
1/12: Ytterligare en omtappning. Relativt blank/klar och fin redan. Lovande smak. Även en fin färg. Mätte inte upp FGt denna gången heller.
Nästan helt blank/klar med lite grumlighet kvar. |
13/1: Ytterligare en omtappning och denna gången mätte vi även FGt, 1,000!? Alkoholhalten är uppe i hela 15,8%! Inte undra på att vi tyckte det var lite surt och torrt. För att kompensera för syrligheten så valde vi att eftersöta med 200g honung.
22/2: Inte hänt mycket sen sist. Relativt klar/blank så tillsatte klarningsmedlet Kwik Clear för att få bort den lilla återstående grumligheten.
Dags för flasktappning! |
3/3: En omtappning efter klarningsmedlet och nu är det kristalklart och fint. Inget tryck i vattenlåset heller. Dags för flasktappning!
17/3: Flasktappning, smaken blev mycket angenäm efter att vi tillsatt ytterligare honung. Officiell provsmakning kommer om ett par månader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar