torsdag 9 maj 2013

Festival: CBC 2013

Ja, då kommer andra delen på vår lilla ölresa till Köpenhamn i förra helgen. Första delen av vår ölresa hittar du här.

Vi var framme vid Sparta hallen kort efter 17-tiden och fick våra armband och provglas. Provglaset liknande nästan ett snapsglas och med tanke på antalet öl och styrkan på dom så var väl det en smart idé att inte ha så mycket större provglas.

Kön tilltog ganska fort så vi ställde oss i kö. Dröjde inte länge förrän kön var flera meter efter oss. Kort därefter öppnades dörrarna till lokalen och folk stormade in. Vi hittade snabbt ett bord som vi ockuperade och började gå runt.

Kön tilltog snabbt

Noterade att Three Floyd hade en helt sinnessjuk kö runt sig och bestämde mig personligen för att strunta i det och gick därför istället till Against the Grain Brewery och tog en Kentucky Ryed Chiquen som var ett rågöl som legat på bourbonfat. Ok men inte mer tyvärr. Gick sedan på MacFannybaw från samma bryggeri som var ett fatlagrat rököl som var riktigt bra. Gjorde sedan det kanske dumma beslutet att dricka A Deal With The Devil Barleywine från Anchorage. En barley wine på 17,3% som legat på konjaksfat. Trots den enorma mängden alkohol, inte brännande stark eller väldigt söt. Sedan drack jag en rad öl men att rabbla upp dom här känns inte meningsfullt. Testade även att dricka mjöd för första gången i form av Kuhnhenn Braggot Mead, riktigt gott! Lite barley wine liknande faktiskt.

Vi såg en hel del familjära ansikten på festivalen. En av våra favoritbloggare, Fabrikör Ekstedt men också Humligheter  och även Henok från Omnipollo för att nämna några få.

Ölkändis nummer 1

Ölkändis nummer 2


Så blev det dags att äta. Valde personligen korvarna som samtliga var väldigt välsmakande. Imponerande med tanke på antalet serverade portioner. Sia åt fiskbullarna och han var också väldigt nöjd. Fanns även en del spännande ostar som jag personligen avstod ifrån men de verkade väldigt uppskattade. Förstod att folk överlag var väldigt nöjda med maten.

Fiskbullarna på CBC var grymmt imponerande!

Fortsatte att gå runt och testa lite. Snöade in fullständigt på Cigar Citys Cheers!, en barley wine som legat på konjaksfat. Så himla god! Helt klart så funkar konjak och barley wine himla bra tillsammans. Bara att konstatera helt enkelt. Lyckades också smaka Firestones Double DBA men den var tyvärr en besvikelse. Saknade lite av allt.

Vid 22 tiden så kände vi oss alla nöjda och avlägsande oss från lokalen och festivalen en timme innan stängning och tog bussen tilbaka till Centralstationen. Det var nu jag insåg vilken ljudnivå det hade varit i lokalen. Blev lomhörd ett bra tag efteråt! Men vi var väldigt nöjda allihop. Vi hade fått smaka många goda öl som vi inte smakat innan. Men visst, vi är inga ratebeerianer med tusentals recenserade öl.

Men hur var då CBC 2013? Jodå, riktigt bra! Trots höga förväntningar så lyckades man mer eller mindre införliva förväntningarna. Betyget från vår sida blir 4+. Vad som drar ner betyget är följande (i viktighetsordning):

Ljudnivån i lokalen
Här hade man kunnat göra något för att försöka dämpa ljudnivån i lokalen. Spartahallen är ju nästan att betrakta som en betongbunker och det gör att ljudnivån blir väldigt hög. Var själv lomhörd när jag kom ut ifrån lokalen.

Skyltningen av bryggerierna
Det fanns inte många översiktskartor och man hade kunnat skylta bryggerierna mycket bättre än en fastklistrad lapp på ett bord. Hade blivit så mycket enklare att hitta de olika bryggerierna då.

Tillgången på öl
Flera bryggerier hade kraftigt underskattat hur mycket öl som skulle gå åt bla Mikkeller själva. Är ölen slut redan efter halva passet eller tidigare så är något fel. Mikkeller hade ju bara kunnat ta med sig några standard öl på fat bara för att visa sin goda vilja tycker jag.

Bottleshopen
När man gick ut med festivalen så lovade man att det skulle finnas en bottleshop i anslutning till festivalen. Kort innan fick detta ändras som många vet. Vi hoppade helt att åka ut till Mikkeller & Friends för att titta på bottleshopen iom att vi alla var väldigt nöjda med våra inköp men det är det där med att lova något som man sedan inte infriar.

WiFi:t
Det fanns ett trådlöst nätverk men det gick upp och ner som en jojo. Jag förstår att det inte är det enklaste att fixa med tanke på alla människor i lokalen men hävdar man att man skall fixa den bästa ölfestivalen någonsin så blir kraven därmed också höga.

Kommer vi besöka CBC 2014? Ja, mycket troligtvis! Skulle man få ordning på alla ovanstående detaljer eller åtminstone ett par av dom så skulle det kunna bli en helt episk ölfestival! Återstår att se om Mikkeller klarar av att leverera detta till nästa år dock.

Som vanligt så finns det fler bilder från CBC på vår Facebook sida!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar