En porter i vårsolen, varför inte? |
Utseende: Ölet är kolsvart och går inte att se igenom. Kraftigt kompakt skum.
Arom: Mycket fruktig arom av mörk torkad frukt. Choklad och även en aningens mjuk rostad ton i bakgrunden.
Smak: Smaken är balanserad och komplex. Först kommer en fruktig smak, för att sedan gå över till en smak av choklad med havrekakor i bakgrunden. I slutet kommer en chokladsmak som nästan går över till kaffe men den hinner inte slå över till syrligt kaffe förrän den dör ut. Mjuk och diskret kolsyra. Något besk (för en porter) faktiskt men det fixar till sig med lite mer lagring.
Slutsats: Det här blev en snäll, fruktig och chokladig imperial porter. Hade jag bryggt om det här ölet så hade jag nog tagit bort pale chocolate malten och ersätt den med carafa 1 istället för att få lite kraftigare chokladsmak. Hade man vetat ha ännu tuffare imperial porter så hade man också ökat upp mängden svartmalt med 50 g (25%). Oavsett så ser jag framemot att dricka mer av den här under hösten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar