tisdag 6 maj 2014

Festival: CBC 2014

Så blev det lördag morgon på vår lilla ölresa och det blev dags för CBC. Skildringen från fredagen hittar ni i förgående inlägg. Och inlägget från förra årets festival hittar ni här.

Efter en fredag kväll med flera grymma och även ganska starka öl så var vi lite slitna. Men upp och iväg i tid kom vi. Vi kom fram till Sparta hallen en liten stund innan halv tio. Kön utanför entrén var redan ca 10 meter lång och kön för armband och glas var ungefär lika lång. Kön rörde sig dock väldigt fort och snart hade vi både glas, karta (med bryggerierna) och armband.

Kön började tidigt på morgonen!

När dörrarna öppnade så skyndade vi oss att skaffa ett bra bord att sitta vid. Sedan var det bara att gå runt och provsmaka. Tänker inte gå igenom allt jag testade och vad jag tyckte om det. Det känns som om det redan finns en del bloggare som redan skrivit om det.

Kul i år var att man hade förbättrat matutbudet ytterigare med fler alternativ. Kändes dock som om priserna var lite högre i år. Personligen testade jag en tjock stark korv med lite goda tillbehör. 50 DDK kostade dom. Det fanns även hamburgare (80 DDK) och även lite annat att välja på.

Längst in i lokalen hade man dessutom riggat upp en litet bryggverk där man Mikkeller bryggde ett öl tillsammans med Green Flash. Roligt att se en riktig bryggning live!

Todd från Surly

Mr Mikkeller himself

Någon blåbärsöl.

H-G från Närke bryggeri

Så hur var CBC 2014? Jodå, det var riktigt bra! Lite kortfattat kan man säga att det var bättre arrangerat i år, men utbudet på bra öl (Inget som Mikkeller kan göra något åt) var sämre. Betyget blir därför även detta året 4+. Vad som drar ner betyget är följande:

Ljudnivån i lokalen
Det blev i år smärtsamt tydligt att lokalen inte är gjord för ändamålet. Öronproppar är ett måste för att vistas i lokalen. Tack och lov hade jag med mig det i år till skillnad från förra året. Borde gå att hitta en lämpligare lokal i en så stor stad som Köpenhamn tycker jag. Att dessutom spela musik i lokalen är bara korkat rent ut sagt. Ljudnivån i lokalen är helt klart det största "felet" med CBC för tillfället.

Information
I år fick man en karta över var bryggerierna var placerade. Bra! Men bryggerierna var utsatta men nummer i oordning och listan var inte heller i alfabetsordning. Dessutom fick man ingen lista över vilka öl som fanns på passet. Det tycker jag man kan begära.

Ölutbudet
I år var ölutbudet helt enkelt inte lika spännande som sist. Visst, det är lite slumpen som styr vad bryggerierna tar med sig och vilket öl dom tar till vilket pass etc och inget Mikkeller som arrangör kan råda över. Men jag pratade med flera som hade besökt andra pass och även flera pass som hade samma åsikt. Vi var inte med om att något öl var slut men vi har hört från andra som varit på andra pass att ett antal bryggerier fick slut på öl och det är ju lite dåligt. Så var även fallet förra året. Bryggerierna borde kunna beräkna åtgången bättre till nästa år.

WiFi:t
Det fanns ett trådlöst nätverk men det gick inte att koppla upp sig till det. Hittade inte någon information om lösenordet och hittade inte heller någon som kunde det rätta.  Jag förstår att det inte är det enklaste att fixa ett tillfälligt trådlöst nätverk som orkar med alla människor i lokalen men samtidigt hävdar man att man skall fixa den bästa ölfestivalen någonsin och då blir kraven därmed också därefter.

Kommer vi besöka CBC 2015? Nja, det blir troligtvis SM i hembryggt öl istället nästa år som också är under våren. Men hade det inte varit för det så hade det nog blivit av. Men man skall ha klart för sig att CBC är en festival med mycket experimentell öl. Gillar man inte experimentell öl gillar man inte CBC. Men vi gillar ju det, vi brygger ju en del experimentell öl själva.;)

Som vanligt finns det fler bilder på vår Facebook sida!

2 kommentarer:

 1. Marcus Fahrman7 maj 2014 kl. 08:08

  Håller med om ljudnivån, att det borde funnits en öllista och att kartan var förvirrande. MEN, ni kan ju inte bedöma ölutbudet när ni endast var på en session!? Röda sessionen (lördag dag) var ju den absolut sämsta ölutbudsmässigt sett. Bäst var i mitt tycke gula (fredag dag) och grön (lördag kväll). Många andra "rosa" besökare jag pratade med efteråt på lördagskvällen höll absolut med. Så att bedöma ölutbudet på att ha kunnat testa bara 25% blir ju helt missvisande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte bedömt ölutbudet på endast en session. Jag har justerat texten för att förtydliga att vi pratat med andra som besöka andra pass och även flera pass och hade samma åsikt som oss. Så tack för påpekandet för texten var något luddigt formulerad.

   Radera