måndag 5 maj 2014

Ölresa: En tur till Köpenhamn i maj 2014 del1

Så bar det av till Köpenhamn och CBC igen. Förra årets reseskildring hittar ni här. I år så blev det jag och Sia som åkte men också Pehr från Bellevue Brewing Boys. Royne valde att stanna hemma denna gången.

Det blev i alla fall en tidig fredag morgon. Bussen från Centralstationen i Göteborg gick 8.15. Lite seg bussresa som vanligt. Men vid lunch var vi i alla fall framme vid Centralstationen i Köpenhamn.

Planen för fredagen var väldigt enkel. Ölshopping, lunch och Mikkeller Bar (Viktoriagade). I år fick vi biljetter till det tidiga passet på lördagen. Egentligen hade vi tänkt gå på båda lördagspassen men eftersom vi bara fick biljett till det första så fick det bli så här i år.

Men åter till fredagen som det här inlägget skall handla om. Vi letade reda på hotellet som i år blev Tivoli hotell. Vi var ju inte vidare imponerade av hotellet som vi var på förra året och det var ganska full bokat i hela Köpenhamn så det fick bli något annat i år. Kan helt klart rekommendera det här hotellet. Väldigt fräsch och prisvärt. Dessutom väldigt nära både Kihoskh och Fermatoren.

Vi hade som sagt inga större ambitioner att handla en massa öl med oss i år. Dels hade vi alla redan en hel del av vårat egna hembryggda öl ståendes plus diverse nyheter från systembolaget. Dessutom hade jag (Peter) ett byte av lite suröl inplanerat.

Iom att vi inte hade några större inköpsplaner så tog vi beslutet att skippa besöket på Fish'n'beer den här gången. Affären ligger ju lite avsides jämfört med andra affärer och det som finns det brukar finnas i andra affärer. Så första besöket blev Barley wine. Vi har inte varit i alla ölaffärer som finns i Köpenhamn men vi tycker att framförallt utbytet är otroligt bra på Barley wine. Lägg till rimliga priser och en mysig och gemytlig atmosför också. Vi gjorde våra inköp på Barley wine (Southern Tier Oaked Aged Back Burner bla) och traskade vidare och åt lunch. Har tyvärr ingen adress eller namn på stället vi åt lunch. Men det var ett steakhouse i närheten av Barley Wine.

Efter lunch så bar det av till hotellet för att dumpa av våra inköp. En kort paus uppe på hotellrummet och sedan bar det av mot Kihoskh. Vi tog bron över som ligger i närheten av Tivoli hotell vid Fisktorvet. Efter det tog vi in till vänster in på en diagonalgata och gick en bit fram. Efter en stund kom vi ut på Sønder Boulevard som Kihoskh ligger på. Och där på högra hörnet låg lite oväntat Kihoskh. Himla smidigt!

Utbudet på Kihoskh var nog något av det bästa vi har varit med om. Framförallt i källaren hade de himla mycket godis. Blev svårt att välja. Valde bla en The Bruery Rugbrød.

Kihoskh!

Efter det bar det iväg till Mikkeller Bar (Viktoriagade). Klockan var runt 17 och det var ganska fullt med folk redan. Tyvärr tyckte vi listan över vad som fanns på kran var lite av en besvikelse. Ovanligt mycket Mikkeller öl. Så det fick bli en Three Floyds Behemoth Barleywine på flaska som jag delade med Pehr. 300 DDK men det var det värt. Vilket öl alltså! Efter det tog jag och Sia en Pirate Bomb från Prairie Artisan Ales som ingen av oss tyckte var så himla bra. Pehr valde istället en Lost Abbey Angel Share brandy som både jag (Peter) och Sia tyckte var för fruktig men som Pehr tyckte var fantastisk. Efter besvikelsen med Pirate Bomb valde vi istället Lost Abbey Angel Share bourbon. Helt klart ett av de bästa barley winet vi druckit. Himla skön fruktighet och karamellighet utan att slå över!

Behemoth!

Last Abbey Angel Share brandy och bourbon

Utanför Mikkeller Bar stod ett par killar som gjorde smörgåsar (typ ciabatta) med kött och grönsaker och riktigt starka såser. Behövde fylla på magen med något så en sådan fick det bli. Riktigt gött men starkt!

Kvällen fick avslutas med en Mikkeller 1000 IBU. Den skall ju drickas färsk på fat. Det är inte svårare än så! Efter det kände vi oss alla tre ganska dragna och kände att det var dags att knyta sig för på lördag morgon var det ju dags för CBC. Men det kommer i ett seperat inlägg. Håll till godo så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar