måndag 12 maj 2014

Ölresa: En tur till Köpenhamn i maj 2014 del2

Det här är fortsättningen på reseskildringen från vår Köpenhamn resa i förra veckan. Bättre sent än aldrig.... Första delen hittar ni här. Och besöket på CBC hittar ni här.

Efter CBC var det dags att möta upp med min trade/byte. Efter några SMS kom vi överens om att mötas på framsidan av Centralen. Till slut hittade vi varandra och bytet blev gjort. Lite suröl, Rasputin och Rasputin Oak mot lite amerikanska öl och en sydafrikansk barley wine. Helt ok trade/byte!

Fermentoren

Efter att bytet var gjort bar det av till Fermentoren. Sia och jag tog en Old Viscosity från Port Brewing. Sjukt balanserat öl det där! Medans vi satt där fick Pehr fick ett SMS från en kompis som berättade att han hört att det hade kopplats på ett Three Floyd fat på Mikkeller Bar Viktoriagade. Väl där så visar det sig dock inte inte stämma. Fatlistan var exakt samma som dagen innan. Riktigt dåligt faktiskt tyckte vi alla. Det enda som vi har att anmärka riktigt negativt på den här helgen var just detta.

Men i alla fall. Vi tog en taxi och begav oss till Mikkeller & Friends Stefansgade istället. Här hade vi inte varit innan så vi tyckte det kunde vara kul att testa. Taxiresan från Centralen kostade ca 100 DDK så det var inte så farligt.

På Mikkeller & Friends

Delar av kranlistan för lördagen (3/5)

Väl där så var det mycket riktigt en hel del folk. Vi började med att gå och kolla i bottle shopen. Här fanns helt klart en hel del att välja på. En hel del hade vi inte tidigare sett någon annanstans i Köpenhamn. Priserna var något högre här tyckte vi men samtidigt är det svårt att jämföra med tanke på att urvalet är unikt för Köpenhamn. Även om jag egentligen handlade färdigt så blev det en The Bruery Saison Rue, Oseriösa Saveur-Biere hade ju sönder min flaska. 115 DDK men det är det värt hoppas jag....

Sen gick vi in till baren och fick tag i ett bås vid sidan av en av väggarna. Stället är helt klart större än Mikkeller Bar på Viktoriagade. Sedan har man ju 40 kranar också vilket bara det är imponerande. Jag började med en To Øl Fuck Art - This is Advertising. En sjysst quadrupel. Efter en stund valde jag och Pehr att avslutade med en Clown Shoes Crunkle Sam, en rätt bra barley wine. Efter det promenerade vi en bit, tog bussen tillbaka till centralen. Där hittade vi ett ställe att äta på. Klockan var 21 när vi lämnade restaurangen ganska så slitna och trötta. Det fick bli en promenad tillbaka till hotellet.

Detta får avsluta skildringen av en riktigt grym ölresa. Flera fantastiska öl, lite ölshopping, ett festivalbesök och en utförd trade! Kan inte bli så mycket bättre! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar