lördag 8 augusti 2015

Planer: Hösten 2015s bryggningar mm.

Dags för ett blogginlägg igen efter ett tags semester. Den här gången är det dags att publicera vad vi tänker ägna oss åt under hösten.

Bryggningar
Om vi börjar med bryggningar så kommer det bli 3 st bryggningar den här hösten. Eventuellt blir det en sambryggning med Pehr från Bellevue Brewing Boys, brygglaget vi delar lokal med. Vi får se om det dyker upp en lämpligt tillfälle och om tiden finns.
Dadelsirap kommer användas till en av höstens bryggningar

Vi kommer i alla fall börja med att vår belgiska munk kommer fram igen efter bryggningen av Monks Dipa under våren. Den här gången brygger munken en belgian dark strong ale. Receptet är inte helt spikat i detalj än men vi kommer bla använda dadelsirap i det här ölet. Jästen blir Belgian Ale M27 och ölet får stå och jäsa i vår jäskammare. Namnet på det här ölet blev Monks Secrets.

Efter det ger vi oss på stilen American Amber igen. En del hel ändringar från förra receptet. Vi kommer sikta på att brygga en ganska stor volym av det här ölet och tanken är att lägga några olika delar på olika sorters chilifrukter och laborera och jämföra. Jästen blir West Coast M44. Humlen är inte spikad utan det blir vad vi hittar för något färskt och trevligt när det närmar sig. Valet på namn landade här på Little Amber.

Avslutningsvis ger vi oss på för oss en ny stil, American Strong Ale. Den här stilen är väldigt bred men vi tänker oss något i stil med Stone Double Bastard dvs ett mörk-rött maltigt, beskt, humligt och starkt öl. Jästen blir även här West Coast M44. Ett mycket bättre namn än Big Bad Wolf kom vi inte på till detta ölet.

Iom att det är osäkert om sambryggnigen blir av så kan jag bara säga som så att om det blir av så blir det något starkt, komplext och experimentellt. Dock ingen rågbarley wine den här gången.:)

Tävlingar
Precis som förra året, 2013, 2012 och 2011 (bloggen fanns inte det året) så kommer vi ställa upp på Amylases Vinterölsträff som går av stapel den 7:e december. Vilka öl vi kommer ställa upp med får ni som vanligt se där och då! ;)

Festivaler, mässor
I år är det dags för Porterfestivalen igen. Den här festivalen går bara vartannat år, ån så länge. Festivalen 2013 var ju himla lyckad. Några fler festivalen eller mässor blir det tyvärr inte den här hösten. Tyvärr är jag bortrest när All In har sin festival men med tanke på hur nära tidsmässigt den ligger Porterfestivalen så är det kanske lika bra så.....

Humleodlingen
Den här sommaren har ju kort sagt varit bedrövlig vädermässigt. Dom senaste dagarna i augusti har ju dock varit lite finare så vi får se om det fortsätter så här resten av augusti och september och om det kan bli någon skörd. Har i alla fall fått fyra skott som jag planterat om. Återstår att se om dom överlever och om det blir någon skörd den här säsongen. Återkommer i oktober med ett inlägg om hur det har gått.

Bloggen
Efter att ett längre tid varit ganska fokuserade på uppgradering till större volym så kommer vi nu landa i vår uppgradering och inte göra allt för många utrustningsrelaterade inlägg den närmsta tiden. Därför har vi nu var ett par inlägg med sammanfattningar och tips som vi kommer publicera framöver och som vi hoppas kommer bli omtyckta. Har ni tankar och funderingar på ämnen så är det bara att höra av sig.

Så ser våra planer ut för denna hösten! Hoppas att ni ser framemot dom lika mycket som vi gör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar