Inspiration till namnet. :) |
Recepet blev så här:
Golden Drunk (35 L)
Recipe Specifications
--------------------------
Estimated OG: 1,072 SG
Estimated Color: 11,9 EBC
Estimated IBU: 30,0 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type %/IBU
11,00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 93,2 %
0,30 kg Cara Medium (65,0 EBC) Grain 2,5 %
100,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 Hop 30,0 IBUs
0,50 kg Candi Sugar, Clear [Boil for 2 min](1,0 Sugar 4,2 %
1,0 pkg Dry Belgian Ale (The Yeast Bay) Yeast
1,0 pkg Trappist Ale (White Labs WLP500) Yeast
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 11,80 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 20,34 l of water at 66,8 C 59,0 C 30 min
Saccharification Add 10,17 l of water and heat to 68,0 C 68,0 C 30 min
Mash Out Add 10,17 l of water and heat to 77,0 C 77,0 C 20 min
Det här recepetet är helt utformat av Pehr så jag har svårt att svara på hur han tänkt med receptet. Anlednngen till den stora förkulturen är att vi än så länge inte har en magnetomrörare. Tanken var att bara använda Dry Belgian Ale men vi behövde mer jäst än vi trodde och ingen affär hade den jästen inne så det fick bli Trappist Ale istället. Magnetomrörare är på gång men dragit ut lite på tiden. Bryggningen gick i alla fall väldigt bra. Vi hamnade lite bättre i utbytet från mäskningen och bortkoket blev lite bättre än vi trodde så vi slutade på og 80 istället för 72 men det skall nog bli bra ändå. Det blev dock inte så många bilder från den här bryggningen iom att jag hade fullt upp med dom tre olika mjöden. En reflektion dock var att det blev enorma mängder utfällda proteiner i kokkärlet. Det är kanske så det blir när man gör ett så här såpass starkt öl på bara basmalt?
Iom att det är relativt svalt i våran lokal så valde vi att placera jäshinken med det här ölet i våran jäskyl i 20 C. Där får den stå i några veckor innan det är dags för flasktappning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar