söndag 10 februari 2019

Bryggning: Arne

Arne från TV serien Vikings.

Förra helgen startade jag fem stycken nya mjöd och det fjärde blev
Arne, en capsumel, ett mjöd kryddat med chilifrukter. I det här fallet blev det  skogshonung och chipotle (kanske någon mer chilisort beroende på resultat).

Receptet blev så här:

  • ca 3 kg skogshonung
  • vatten kokat och nerkylt till 18C och tillsammans med honungen utgjorde en volym på ca 8 liter
  • 10 g Fermaid O (tillsattes dagen efter att mjödet startades)
  • 12 g GoFerm
  • 10 g bentonite (för att skynda på klarningen)
  • 1 st paket Assmanhausen
  • Uppmätt OG 1,140
Receptet är inget jättekonstigt egentligen utan ganska okomplicerat. Skogshonung tror jag passar ganska bra komplement till chipotlen, OG:t borde ge mjödet den restsötma som behövs för hettan från chilin. Eventuellt tillsätter jag även lite Ancho chili beroende på hur smaken blir.  Tror och hoppas på en flasktappning innan sommaren på denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar