måndag 6 januari 2014

Planer: Våren 2014s bryggningar mm.

Så blev det dags att avslöja vad vi från Fear Wolf Brewery tänker sysselsätta oss med under våren.

Vi kommer börja med ett riktigt starkt öl i form av en Imperial Porter med mycket chokladmalt, caraarom, havremalt och muscovadosocker. Namnet är bestämt till It Was Judas och inspirationen till det namnet kommer från inspirationsölet, Even more Jesus från bryggeriet Ewil Twin som är en av våra förebilder i bryggarvärlden.

I början av mars lägger vi hög OG ölen bakom oss för en tid framöver och ger oss på en för oss ny stil och jäst i form av en Saison med Belle Saison jästen. Namnet är bestämt till Hopfen Lemongrass Saison och som namnet avslöjar så kommer vi tillsätta citrongräs och dessutom mer arom och smakhumle än vad som normalt är brukligt för stilen.

Förhoppningsvis så kommer det finnas tid under våren för en sambryggnng från min sida (Peter) i form av en Berliner Weisse med tropisk frukt. Det finns lite skisser och uppslag men allt är inte riktigt bestämt än. Velar framförallt  kring vilken eller vilka frukter som skall användas och om det finns tid för det eller ej. Har ni förslag på frukter, hör gärna av er.

Under april och maj så är det dags för vårat sommaröl i form av Serious Goose Bumbs. Kan beskrivas som en halv Imperial IPA, en Imperial IPA fast med lägre aloholhalt, eller en IPA på "humle steroider".

I maj är det återigen dags för festivalen CBC nere i Köpenhamn. Med tanke på förra festivalen så är förväntningarna mycket högt satta.

I maj-juni skiftet så är det dags för Amylases sommarölsträff. Förra året var ju himla trevligt, då visserligen som besökare. Inget är bestämt men vi är inte främmande för att ställa upp som bryggare på den här träffen i år. Vi får se hur det blir. Något SM deltagande blir det dock inte, i år.

Bloggen kommer vi också lägga en hel del tid och krut på under våren. Vi har tidigare skrivit en del artiklar med olika tips och tricks och vi kommer fortsätta på det spåret. Stay tuned!

God fortsättning på det nya året på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar