Låga 6 i FG. |
Som våra senare starkare öl så valde vi att använda jästen Lalvin EC-1118 som jäst för kolsyra. Misstänker att vi inte hade fått någon kolsyra alls annars. Vi valde att kolsyresätta detta ölet med 4,5g/l.
Ölet var relativt klart och fint och det känns som om det här kan kan bli riktigt bra redan nu. Aromen var redan nu väldigt fin med toner av russin och fikon. Trots den höga alkoholhalten så kändes inte ölet så spretigt som vi trodde det skulle göra.
Jättesvårt att gissa hur länge det här ölet kommer att behöva på flaska för att bli drickbart men jag gissar att en provsmakning dröjer till hösten, om inte mer. Bara kolsyran lär ta 2-3 månader.
Hur mycket torrjäst använder ni för kolsyran?
SvaraRaderaVi har inte gjort någon vetenskaplig beräkning utan vi använde 3 st paket (5g i varje paket) till 65 liter.
RaderaMvh
Peter