torsdag 15 maj 2014

Flasktappning: Serious Goose Bumbs

Så fick vi i ikväll äntligen lagt vår halva DIPA, session DIPA eller vad man vill kalla den på flaska. En vanliga IPA alkoholmässigt men med en DIPAs humlemängd. Receptet hittar ni här.

FG:t blev 15 och med ett OG på 68 så blir det en alkoholhalt på 7% och en utjäsning på 77%. Känns helt ok!

OG 15

Ölet var väldigt disigt iom de stora humlemängderna och att vi dessutom glömde protafloc under den här bryggningen. Smaken var som väntat full med citrusfrukter. Beskan kändes inte så farlig faktiskt. Kom lite beska smygande längst upp i gommen som satt kvar ett tag.

Sammanlagt blev det 25 l kvar att lägga på flaska efter torrhumlingen och jästkakan. Vi valda att kolsyresätta med 6g/l. Provsmakning får bli om några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar