fredag 5 september 2014

Provsmakning: It Was Judas

Nu har vår Ewil Twin Even More Jesus inspirerade öl, It Was Judas, legat på flaska i ett halvår så nu är det helt klart dags för en officiell provsmakning.

It was Judas

Utseende: Helt kolsvart som inte går att se igenom. Ett krämigt och kompakt skum med mörk brun färg skapas vid upphällning.

Arom: Aromen känns fruktig med aromer av plommon, russin och fikon. Även lite choklad i bakgrunden.

Smak: Smaken påminner mycket om aromen. Komplext och smakrikt men samtidigt balanserat. Slutet på smaken domineras av choklad och lakrits. På slutet kommer även en liten beska och värmande alkohol. Mjuk kolsyra och munkänsla.

Slutsats: Det här är riktigt bra. Trots att jag personligen tröttnat lite på mörka öl så finns det här något som hela tiden gör det intressant att ta nästa klunk. Trots ett FG på 36 så känns ölet lättdrucket, kanske är det för att smakerna är såpass homogena, vad vet jag? För ölet är verkligen komplext och smakrikt med samtidigt väldigt balanserad. Ingen smak som dominerar. Kolsyran och munkänslan är också riktigt bra och ger en sammetslen känsla. Sen kommer alkoholvärmen, beskan och aromen fixa till sig med lite ytterligare lagring. Så för er som gillar ursprungsölet så kan jag bara rekommendera er att brygga det här ölet. Vi gjorde inte allt för många ändringar i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar