söndag 15 mars 2015

Utrustning: Vi har blivit med Partyfat

Iom att vi fått större volym så har vi därmed fått mer öl att lägga på flaska numera. Och det var ju en av anledningarna till uppgraderingen men nu börjar flasktappningarna bli ganska tidsödande. Vi inser också att vi kommer även på sikt få problem med att få ihop flaskor.

För att förenkla och underlätta så har vi därför skaffat oss ett partyfat med tillhörande tillbehör på prov. Faller det här väl ut så kommer vi troligtvis skaffa oss flera och lägga vissa delar av vissa öl på den här typen av fat. Sen kanske man inte lägger en imperial stout på 10% på ett partyfat, såvida man inte skall ha den till någon tävling. :)

Partfat med tillhörande tillbehör
Så tillsammans med ett partyfat så köpte vi även säkerhetsventil, kolsyrepatroner och valet på kran landade på Party-Stars då det verkar vara den som fått bäst omdömen (jag kan ha fel naturligtvis).

Vad jag har förstått så använder man i början kolsyran som blivit av kolsyrejäsningen för att tappa ur ölet. Därefter skruvar man in kolsyrepatronen i handtaget och reglerar kolsyran med ratten på tappkranen. Blir spännande att se hur bra det kommer fungera. Blir flasktappning nästa vecka......

2 kommentarer:

 1. Tänk på att använda mindre socker för kolsyrejäsningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, skall vi tänka på!
   /Peter

   Radera