onsdag 3 augusti 2016

Planer: Hösten 2016s bryggning mm

Ja, dags att presentera vad vi skall underhålla oss med under den här hösten.

Bryggningar
Om vi börjar med våra bryggningar så är det tänkt att vi skall brygga 3 st öl den här hösten. Med tanke på att vi bryggt många öl med en relativt hög alkoholhalt den sista tiden så blir det därför mer normalstarka (5-6%) som vi inriktar oss på denna hösten. Följande öl planerar vi att brygga:
  • Lord Brownie (en Northern English Brown Ale)
  • Paddingtons Brown Little Butt (detta blir en sambryggning tillsammans med Pehr från Bellevue Brewing, detta blir en brunporter som vi kommer dela upp i olika delar)
  • F-k Amber (tredje gången ger vi oss på stilen Amber Ale, även denna kommer delas upp i olika delar)
Fler öl än så här kommer vi inte brygga den här hösten. Men misströsta inte, vi kommer som sagt dela upp ölen i olika delar och hitta på roliga grejer med dom. Och till våren blir det garanterat åtminstone ett starkt öl igen.

Vårat humlefilter (till vänster:) )

Utrustning
Här kommer det inte hända så mycket. Vi kommer montera in ytterligare ett värme element i våran vattenvärmare (HLT). Men den största grejen är att vi skall börja använda vårat nya humlefilter för att förenkla hanteringen av humle under bryggningen jämfört med humlekokpåsar och underlätta städningen jämfört med att använda kottar.

Tävlingar
Om vi går vidare till tävlingar så planerar vi att ställa upp som tävlande på Amylases Vinterölsträff som förra året och många år innan det. Vi har även funderingar på Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival i oktober men inget är bestämt än.

Bloggen
Det finns som vanligt skisser och idéer på intressanta inlägg till bloggen. Vi får se vad det kommer finnas tid och utrymme för under hösten. Har ni läsare några förslag så är ni välkomna att lämna dom genom en kommentar till detta inlägg.


 Gillar du Fear Wolf Brewery? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg?
Då får du gärna skicka en donation via Swish på Swishnummer 0739 027829.
Pengarna går oavkortat till bryggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar