söndag 10 februari 2013

Lokal: Flytt till dedikerad brygglokal

Vi har saknat en bra lokal att brygga i sedan en längre tid tillbaka. De senaste bryggningarna har skett i ett garage. Garaget fungerade men hade nackdelen att det inte gick att brygga på vintern iom kylan.

Av en händelse så fick en kompis till mig tag i ett utrymme på 28 kvm som han tänkte brygga öl, vin och cider i. Iom kostnaden så behövde han ha någon att dela hyran med. Utrymmet hade ventilation, öppningsbart fönster, 1 st 13A och 1 st 10A säkring, bänkar, hyllor, soffor, bord och avlopp. Dessutom finns det tillgång till en toalett inte lång från lokalen vilken inte är helt fel. En bryggning tar ju sin lilla tid. Så mycket bättre faciliteter kan man ju inte få (2 st 13A eller två 2 st 16A hade ju varit guld men får betecknas som önsketänkande) så det var inte mycket att fundera på utan att komma överens om hyran och flytta in!

Så i helgen packade vi ihop merparten av grejerna (Hans har lite grejer hos sig och är bortrest) och forslade dem till lokalen. Man har ju helt klart samlat på sig en hel del prylar under sin relativt korta karriär som hembryggare.:) Flytten gick hyfsat smidigt. Men vi hade kraftigt underskattat mängden prylar vi samlat på oss. Tack och lov kunde en kompis hjälpa till så att vi hade tre bilar, annars hade vi fått åka två gånger fram och tillbaka. Framförallt har vi samlat på oss en väldans massa flaskor.....

Mycket prylar har det blivit!

Vi kommer som sagt dela den här lokalen med ett annat bryggteam som kallar sig för Bellevue Brewing Boys. De har ingen Facebook sida eller blogg än men det kanske kommer i framtiden.

Det kommer troligtvis bli så att vi anpassar lite bänkar och dyligt så att det underlättar bryggningen. Framförallt lakningen kommer behöva en del bänkar så det blir som en liten "trappa". Iom volymen så vill vi försöka undvika så många lyft som möjligt.

Men oavsett vad så är det nu slut på konkandet fram och tillbaka och tillfälliga lokal lösningar! Förhoppningsvis så kan vi brygga i denna lokalen för en lång tid framöver!

Mer bilder från den nya lokalen hittar ni på på vår Facebook sida!

Vi kommer inom kort avslöja vad vi har för avsikt att brygga under våren, våra planer har börjat klarna.

2 kommentarer:

 1. Grattis till nya lokalen!
  Bra att ha gott om utrymme för sin hobby. Själv står jag å slabbar hemma i köket. Det funkar ju sålänge jag bara brygger mindre kvantiteter förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, detta känns lite lyxigt! Känns som om vi kommer få en helt annan ordning och struktur i grejerna nu. Ingen av oss har en möjlighet att brygga hemma i våra bostäder så detta kommer passa oss perfekt!

   Radera