måndag 18 november 2013

Festival: Porterfestivalen 2013

I helgen gick Porterfestivalen i Göteborg arrangerat av PDA och Svenska ölfrämjandet av stapeln för fjärde gången. Jag har besökt den här festivalen en gång innan, närmare bestämt 2009. Festivalen arrangeras varannat år och är som namnet antyder dedikerad till bara mörkt öl.

Festivalen arrangerades som vanligt ute på Novotel vid Klippan i Göteborg. Dök upp vid 16-tiden, festivalen öppnade redan kl 12. Fick mig en smärre chock när jag kom in i entrén. När jag besökte festivalen sist så huserade festivalen på en våning. Nu hade man entréplanet och två våningar till! Kul att en så här smal festival har växt så kraftigt! Entrén kostade 160:- och i det ingick entré, informationshäfte, glas, 3-provsmaker och garderob. Ville man köpa till 5 smakprover så kostade det 60:-. Stort plus i kanten för otroligt bra priser!

Festivalen har växt rejält!
Jag började husera runt i festivalen och provsmaka. En kompis anslöt sig och provsmakandet fortsatte. Sen blev det dags för mat och Novotel hade en separat meny och avdelning för festivalen i sin restaurang. Vi valde både fish-n-chipsen och vi var både väldigt nöjda. 115:- och riktigt bra tillagat. Ytterligare ett plus i kanten.

Parallellt med festivalen så fanns ett antal seminarier med olika temat som tex ost och choklad. Vi besökte inga seminarier själva men vi märkte och förstod att dom var populära. Och dessutom prisvärda även dom.


Ölkändis 1 och 2

Ölkändis 3

Ölkändis 4

Jag har lite svårt att riktigt sätta fingret på det men det här är en väldigt trevlig och gemytlig festival som dessutom är väldigt prisvärd. Och det är svårt att hitta några allvarliga fel/brister. Tycker det här var en riktigt femstjärnig festival! Men om man som arrangör är intresserad av att förbättra festivalen ytterligare så kommer några punktar/förslag nedan:

Fler ställen att skölja glaset
Jag hittade bara två ställen att skölja ur glaset på men det är möjligt att det fanns fler ställen. Men några fler ställen hade varit bra. Tror inte det var något ställe på entréplan.

Skyltar till toalett  och ställen att skölja glaset och annat
Ja, som rubriken säger helt enkelt.....

Mer kunskap hos serveringspersonalen
Det här är ju en icke-kommersiell festival som är arrangerat helt ideelt. Och bara det är värt en applåd i sig. Problemet är att serveringspersonalen i många lägen inte har en aning om vad dom serverar. En kompis beställde mjöd och höll på att få porter. Kanske skulle bryggerierna tillhandahålla information om ölen om möjligt?

Men ovanstående punkter är verkligen småsaker i sammanhanget. En förbannat trevlig och bra festival och jag kommer definitivt besöka festivalen nästa gång, dvs 2015! Jo, förresten, det finns ett stort fel med den här festivalen, att den bara går varannat år....

Som vanligt så finns det fler bilder från festivalen på vår Facebook sida! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar