torsdag 27 februari 2014

Provsmakning: Rasputin Wild Turkey

Dags för en recension av den Wild Turkey ekkubs lagrade versionen av vår North Coast Old Rasputin inspirerade imperial stout. Vi delade ju upp det här ölet i tre olika delar när vi tappade om det. Den ekade versionen finns recenserad här. Ursprungsölet finns recenserat här.

Men nu är det då dags för att recensera Wild Turkey versionen.

Rasputin Wild Turkey

Utseende: Som ursprungsölet så är det här ölet svart men lite rödaktigt i kanterna om man håller upp det mot ljuset. En stor kompakt och fluffig skumkrona skapas. 

Arom: Aromen är kraftig och komplex. Bourbon, kaffe, choklad och mörk frukt. Balanserad arom.

Smak: Smaken är tyvärr mer endimensionell. Bourbon är den stora smaken tätt följt av vanilj och expressokaffe. Det finns ju också kolsyra något som vi var lite osäkra på iom att vi glömde tillsätta ny jäst vid flasktappningen.

Slutsats: Hade smaken liknat aromen hade det varit ett grymt öl men tyvärr är inte så fallet. Nej, den här versionen blev helt enkelt inte riktigt som det var tänkt. Bourbonsmaken tar över för mycket enligt min personliga åsikt. Men jag har tex smakat kommersiella exempel som smakat mer bourbon. Jag tror en minskning av mängden ekkuber med kanske en fjärdedel så hade detta kunnat bli riktigt bra. Några andra ändringar är svårt att uttala sig om på just den här versionen i dagsläget pga bourbonsmaken.

Nu var samtliga Rasputin versioner recenserade. Vilken version blev då bäst? Personlig smakfråga tror jag men jag föredrar helt klart den ekade varianten, tätt följ av ursprungsölet och sist så kommer den här versionen. Men nu har vi en bra uppfattning om hur mycket ekkuber och hur länge till nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar