söndag 8 juni 2014

Provsmakning: Serious Goose Bumbs

Dags att provsmaka våran halva DIPA eller vad vi skall kall den. En IPA alkoholmässigt men med en DIPAs humleschema är det i alla fall.

Snygg färg och stort fluffigt skum!

Utseende: Utseendet är helt klart godkänt, framförallt med tanke på att vi glömde protaflocen under den här bryggningen. Ölet har ju en liten rödaktig färg som det var tänkt och jag har sett disigare öl.

Arom: Arom är kraftig och balanserad. Här är det olika citrusfrukter för hela slanten!

Smak: Smaken är även den kraftig men balanserad. Citrus och citrusskal i mängder. I bakgrunden är det en maltig smak som jag tycker tar över på slutet och förstör lite grann. Maltsmaken är karamellig och även lite brödig. Känner även att ölet hade fått varit torrare alternativt en lite kraftigare bittergiva.

Slutsats: Man kan säga att det har svängt lite om det här ölen. När ölet bara legat på flaska en vecka så var det fantastiskt. Men sen kom den där maltsmaken fram och även beskan avtog. Missuppfatta mig inte. Detta blev ett bra öl. Det är för det första inte beskt trots sina 130 IBU. Hade tom kunnat vara beskare. Så dom bryggerierna som inte räknar givor efter 60 minuter verkar göra rätt. Det blir en annan typ av beska av de senare givorna enligt våra erfarenheter från detta ölet.

Skulle vi gjort om det här ölet så hade jag först och främst kommit ihåg protaflocen. :) Sen hade jag plockat bort Munich malten och minskat mängden karamellmalt med 100g. Det finns ju lite fler torrjäster att välja på nuförtiden så nästa gång hade man kanske valt en West Coast jäst? Det hade kanske gjort ölet något mer utjäst och torrare. Ursprungsreceptet hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar