måndag 27 oktober 2014

Utrustning: Värme element kom med posten idag

Idag kom ytterligare ett litet paket med posten. Alltid roligt med paket. :)

Nya värmekällan i bryggeriet!
Den här gången var det 4 st värme element från pecoservices på 2,4 kW som kom. Vad skall vi då ha dessa till? Som jag nämnt tidigare så har vi gått i uppgraderingstankar. Och nu har vi kommit fram till hur vårt nya bryggsystem skall se ut. Vår induktionshäll kommer inte duga längre, vare sig effekt eller vikt mässigt. Och gas vill vi inte köra inomhus även om det säkert skulle fungera. Så det får helt enkelt bli de här värme elementen som kommer stå som värmekälla i det nya bryggsystemet. Sammanlagt blir det 9,6 kW så det borde räcka långt.:)

Det bryggsystemet som vi kommer uppgradera till kommer bli väldigt flexibelt i volym före och efter kok, effektmässigt och även ha stora säkerhetsmarginaler för kraftigt kok och stora humlemassor (något vi saknar helt eller delvis idag). Och de tunga lyften skall ju bort, nu är det plattvärmeväxlare och pump som gäller i framtiden. Väntar fortfarande på olika kopplingar från Kina....

Kommer dimpa ner lite fler prylar framöver......

Uppdatering 150824: Dessa elementen går nu att köpa i Sverige, närmare bestämt storagrytor.se eller bryggeributiken. Ni hittar dom här eller här.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för en grymt bra blog, ni har hjälp mig mycket genon åren!
  Är det bara att koppla värmeelementen till väggen 220V. Jag har dålig koll på el men har 10A i köket. Skulle det funka m dessa?

  Mvh
  Harald

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Harald!
   Först och främst tack för dom fina ordet om bloggen! Jätte roligt att höra att du har haft användning för den under åren!

   Till din fråga. Har du en 10A säkring så funkar det utmärkt att använda ett sådant här element. Vill du ha flera element så måste du ha flera säkringar. Du skulle tex kunna dra en förlängningskabel från ett annat rum för att få ytterligare en säkring. De finns numera på storagrytor.se så man slipper beställa från england.:)

   Mvh
   Peter

   Radera