söndag 5 juni 2016

Tävling: Amylases Sommarölsträff 2016

Igår gick Amylases Sommarölsträff av stapeln. En av höjdpunkterna under ett år för hembryggare i Göteborgstrakten. I sedvanlig ordning så ägde träffen rum i Folkets hus i Fräntorp.

Vi besökte den här träffen för första gången 2013, ställde upp och tävlade 2014 och förra året var vi bara besökare. Och i år så kände vi att det var dags att ställa upp som tävlande igen. Anledningen var ganska enkel, vi hade bryggt ett passande öl som vi dessutom var väldigt nöjda med, nämligen vår belgiska IPA (eller vad man skall kalla den) Tysken, Belgaren, Amerikanen. Ambition det här året fick bli att placera sig bättre än när vi ställde upp första gången i Sommarölsträffen 2014 (16:e plats av 41).

I år ställde 29 st öl upp. Dom senaste åren så har det varit väldigt mycket sura grejer som ställt upp på den här träffen. Nästan så det varit en surölsträff. Men den här gången var utbudet ett annat och stilar som kellerbier och belgisk wit fanns bland urvalet, och så dom sedvanliga APA och IPA förstås. Personligen är jag fortfarande inte något vidare förtjust i suröl, det smakar bara svettig gammal gympasal och disktrasa i min mun. Men en dag kanske man lär sig uppskatta det, vad vet jag? Jag försökte mig på ett av surölen och det var inte så att jag gjorde en frivolt men jag hällde inte ut det i närmast slaskhink i alla fall.

Vår öl hade en strykande åtgång i det fina sommarvädret. Första gången vi hade med oss våran öl på Partyfat och det var himla smidigt förutom att vi hade väldigt mycket skum i första fatet. Vet inte om det berodde på transporten eller något annat. Sammanlagt hade vi med oss 11 liter (2 st Partyfat och 2st 50 cl flaskor) och det gick åt. Går helt klart åt lite mer på en sommarölsträff. Ölen är mer lättdruckna, torrare och svagare och folk är mer törstiga. Dessutom var det riktigt varmt igår (4/6).

Prisutdelning.
Oavsett, tiden går fort när man har roligt. Kl 16 var det dags för prisutdelning. På tredje plats kom En vanliga jävla lager av Christer Blom, på andra plats kom en mörk lager av Annika Kristoffersson och Sofi Andreasson. Och slutligen så kom Simon Svensson och Peter Eronson på första plats med sin SSPMEXJA436 IPA. En IPA med ingefära och passionsfrukt.

Hur gick det för vår öl då? Jo, i resultatlistan hittar man att Tysken, Belgaren och Amerikanen kom på en 9:e plats vilket betyder att vi lyckades med vår målsättning. Så det får vi bara nöjda med.

Avslutningsvis, ett stort tack till Amylase som annordnade detta träffen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar