måndag 5 december 2016

Flasktappning: Paddingtons Brown Little Butt

Igår blev det dags att flasktappa vår brunportern (Paddingtons Brown Little Butt) som jag bryggde tillsammans med Pehr från Bellevue Brewing under oktober månad.

Ett par dagar innan denna flasktappningen delade vi upp våra 50 liter i tre olika delar. En naturell, en kokos och slutligen en chiliversion. Sammanlagt blev det 12 liter av kokosversionen och 10 liter av chiliversionen och resten naturellt. Hade i 400 g rostad kokos och en chilifrukt av sorten Pasilla Negro i sin respektive version. Där fick det ligga i 4 dagar innan det var dags för flasktappning.

FG 17

FGt visade 17 och med ett OG på 50 så blir det en utjäsning på 65% och en alkoholhalt på 4,3%. Inte oväntat med tanke på den höga mängden specialmalter i receptet. Men oavsett så hamnade vi inom samtliga gränsvärden för definitionen för den här stilen. Härligt!

Vid flasktappningen så var det chiliversionen som drog det längsta stået. Vi valde att kolsyresätta detta ölet med 4,5g socker/liter. Officiell provsmakning blir om ett par månader.:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar