tisdag 29 november 2016

Ölresa: Kort resa till Ålborg

I helgen blev det en liten kort ölresa ner till Ålborg. Åkte tillsammans med Royne från Bellevue Brewing (brygglaget vi delar lokal med) och hans fru. Vi åkte färjan över från Göteborg till Fredrikshamn på fredag kväll och tog och sedan bilen ner till Ålborg.

En av mina tankar med denna weekend resan var att handla på mig lite trevlig öl men även att se om staden i fråga hade en ölbar som var värt namnet. Kan ju avslöja i förväg och säga att båda dessa levererade Ålborg.

Vinspecialisten, Ålborgs inköpställe nummer 1!
Men om vi börjar med shoppingen så började vi på lördag morgon med att promemera från hotellet till Vinspecialisten, stans ölställe nummer 1. Efter att Ölkonsortsiet lade ner för några år sedan har tyvärr ingen intresserat sig för att fylla tomrummet som uppstod.

Mycket godis i hyllorna!
Oavsett vad så är Vinspecialisten en bra affär, om inte den bästa utanför Köpenhamn, så den bästa i norra Danmark i alla fall (med min nuvarande vetskap). Personalen är trevlig och hjälpsam, även om dom kanske inte har hundra procent koll på var dom har grejerna. Om ni besöker den här affären så är ett tips att kolla på deras hemsida innan och hittar ni inte det ni letar efter i affärens hyllor så fråga, då kan det stå på lagret.

Skjold Burne
Efter det drog jag runt i stan och kolla hur det stod till på andra ställen i stan. Det enda ställen som hade ett utbud som väckte någon form av intresse var Skjold Burne. Här fanns det lite engelsk och belgisk öl som inte fanns på Vinspecialisten. Men i övrigt fanns det inte så många ställen värt namnet.

Övriga ställen som jag besökte som ni därmed med gott samvete kan hoppa över:

Basement Beer Bar
Listan över fatöl på Basement Beer Bar
Och så var det där med att hitta en ölbar. Hade tittat lite innan på ratebeer och på väg hem från vår shopping hamnade vi på Basement Beer Bar. Ett oväntat bra ställe! 20 st fatöl (mest amerikanskt och danskt). Och inte ett enormt flasksortiment men ändå många intressanta från andra sidan Atlanten. Och helt ok priser dessutom. Ingen mat dock utan man fick nöja sig med snacks här. Det fick bli ett par öl här innan vi gick tillbaka till hotellet och lastade av oss.

Sedan var det dags att äta middag och då föll valet på Søgaards Bryghus. Det var mycket folk här den här lördagen kvällen så det var tur att vi hade bokat bord. Verkar som om julborden hade börjat. Oavsett vad, bra och trevlig service, väldigt god mat, dock med en relativt hög prislapp. Ölen som serverades var deras egen bryggda och tyvärr kändes dessa inte helt lyckade. Vi testade deras humlad pilsner, english brown ale och oatmeal stout men inget imponerade tyvärr. Kändes som om man drack någon hembryggares första taffliga försök att brygga eget....

Vi valde därför att avsluta den här kvällen på ett ställe som heter The Harp. Inget jätte imponerande ställe ur ett ölperspektiv men dom hade i alla fall något annat än massproducerad lageröl. :)

Avslutningsvis så har Ålborg en hel del att erbjuda, trots allt. Har inte inte närheten till ölkosmopolen Köpenhamn så kan jag rekommendera ett tripp ner till Ålborg!

Gillar du Fear Wolf Brewery? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg?
Då får du gärna skicka en donation via Swish på Swishnummer 0739 027829.
Pengarna går oavkortat till bryggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar