tisdag 3 oktober 2017

Bryggning: Siggy

I helgen satte jag, Daniel och även Royne (från Bellevue Brewing) igång 5 st olika mjöd. Men för att hålla en bra struktur på bloggen så blir det 5 st separata inlägg med ett mjöd i varje istället för ett enda stort långt inlägg.

Siggy

Vi börjar med mjödet Siggy (fortsätter med namngivning från The Vikings), ett svagare, torrt och kolsyrat fruktmjöd med fläder och jordgubbar.
  • 2,3 kg blomsterhonung
  • 1 kg jordgubbar
  • 45 fläderblommor
  • Jordgubbarna och flädern kokades till en 10 liters must som vi tillsatte pektolase till dagen innan.
  • Kokat vatten nerkylt till 18C för att tillsammans med honungen och fruktmusten komma upp till 14 liter.
  • 2 g Fermaid K
  • 6 g GoFerm
  • 1 st paket Lalvin 71B-1122
  • Uppmätt OG 1,060
Utseende innan jäsning.
Tanken med det här mjödet är att få ett torrt och friskt mjöd som inte är så starkt som mjöd normalt sett är. Förhoppningsvis skall jästen passa bra ihop med jordgubbarna och flädern. Nu får det här stå i några veckor (iom den relativt låga OGt så kommer det inte jäsa lika länge som dom andra) innan det är dags för en första omtappning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar