måndag 19 mars 2018

Flasktappning: Torvi

Idag blev det dags för en flasktappning av vårat mjöd gjort på apelsinblomsterhonung, mango och nektariner. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.

30/9: Mjödet sätts igång. OGt mättes upp till 1.120.

Dags för omtappning för att bli av med alla fruktrester.....

24/10: En första omtappning för att bli av med fruktrester och död jäst. Inget FGt uppmättes.

Relativt blank/klar redan!


1/12: Ytterligare en omtappning. Relativt blank/klar och fin redan. Lovande smak. Även en fin färg. Mätte inte upp FGt denna gången heller.

Nästan helt blank/klar med lite grumlighet kvar.

13/1: Ytterligare en omtappning och denna gången mätte vi även FGt, 1,000!? Alkoholhalten är uppe i hela 15,8%! Inte undra på att vi tyckte det var lite surt och torrt. För att kompensera för syrligheten så valde vi att eftersöta med 200g honung.

22/2: Inte hänt mycket sen sist. Relativt klar/blank så tillsatte klarningsmedlet Kwik Clear för att få bort den lilla återstående grumligheten.


Dags för flasktappning!

3/3: En omtappning efter klarningsmedlet och nu är det kristalklart och fint. Inget tryck i vattenlåset heller. Dags för flasktappning!

17/3: Flasktappning, smaken blev mycket angenäm efter att vi tillsatt ytterligare honung. Officiell provsmakning kommer om ett par månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar