måndag 17 september 2012

Alkoholpolitik: Nej till gårdsförsäljning!

Så mötes man av nyheten att regeringen säger nej till förslag om gårdsförsäljning. Tyvärr var detta ganska väntat men det känns ändå väldigt tråkigt. Varför skall det vara så svårt att tillåta lokal producenter att sälja sina kvalitetsprodukter direkt till slutkunder och turister? Hur skulle gårdsförsäljning kunna inverka negativt på folkhälsan? Ungdomar skulle inte vara intresserade då det i deras ögon skulle kosta för mycket. Och de som "trillat dit" skulle ha samma åsikt.

Framförallt så tycker jag detta är tråkigt för Sveriges vin och ölproducenter. Flera av dessa producenter verkar på landsbygden och ett ja till gårdsförsäljning skulle innebära ett lyft både för producenterna men också för landsbygden i stort. Tycker det är synd att man inte tar den här chansen att gynna turismen och landsbygden.

Nej, när det gäller svenska alkoholpolitik så känns det väldigt stelt, otympligt och föråldrat. Vi får hoppas att ett bättre gårdsförsäljningsförslag läggs fram och klubbas igenom någon gång i framtiden.

Vad tycker ni om detta beskedet även om det var väntat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar