söndag 9 september 2012

Festival: Gothenburg beerfestival 2012

Så var det återigen dags för Gothenburg Beerfestival!

Förra året så flyttades arrangemanget från City Pub till Haket vilket vi tycker var ett väldigt klokt beslut. City Pubs lokaler blev för små, man kunde inte beställa något rejält att äta och sortimentet skiljdes ytterst lite från år till år. Genom att byte lokal så anser vi att man gjort festivalen flera snäpp bättre.

Som vår vana trogen så valde vi att besöka festivalen på fredagen då vi tidigare år märkt att en del sorter tar slut under början av festivalen.

Var ganska lite folk direkt direkt efter öppningsdags. Läste någonstans på facebook tidigare under veckan att det bara fanns 15 biljetter kvar till fredagspasset. Men vet inte om det stämde för hela kvällen tyckte vi inte att det var så mycket folk.

Följande öl smakade jag under kvällen. Det är svårt när man dricker små smakprov av många öl under en och samma kväll och sedan sätta exakta betyg så det får blev en betygskala från 1-5 med en kort kommentar.

Porter, The Duck-Rabbit, Betyg: 4 trevlig för sin alkoholhalt
Yellow Snow IPA, Rogue Betyg: 4 bra amerikansk IPA
Barney Flats Oatmeal Stout, Andersson Valley Betyg: 4 stabil stout
Ambassadörsporter, Qvänum Betyg: 4 en ovanlig smak för en porter som jag inte kunde beskriva. mycket positivt överraskad!
Tsarina Esra Cognac, De Molen Betyg:3 Lite tunn faktiskt. En liten besvikelse.
Hemel & Aarde, Brunicladdish BA, De Molen Betyg: 5. Magisk.....
Haver & Gort Barrel Aged, De Molen Betyg 4: Stabil
Rasputin Bruichladdish BA, De Molen Betyg 5: Magisk....
Dog A, Brewdog Betyg 3: För spritig. "Öl-likör".
Weer & Wind Bourbon BA, De Molen Betyg: 4 Trots alkoholhalten bra men den hade nog varit bättre svagare
DORIS The Destroyer, Hooping Frog Betyg: 5 En balanserat imperial stout i topklasss!
Behemoth Barleywine, Three Floyds Betyg: 5 Den mest balanserade barley winen jag druckit någonsin! Var lagrat i 4-5 år i Hakets källare!

Men hur var då festivalen kanske ni undrar? Tja, till att börja med, entrén kostar 180:-. I det ingår inget smakprov utan bara ett provglas och ett informationshäfte. Det tycker jag är lite dåligt/snålt. Så det första man får göra är att köpa till ett 10-kort för 200:-, och det gick dessutom bara att köpa på övervåningen.

Sen var det en hel del öl som inte fanns, trots att de skulle finnas, de var en hel del som inte öppnades på fredagen, de var en hel del som man bara hade en flaska av till fredagen och ca hälften av ölen ingick i Hakets sortiment och då var man tvungen att inhandla en hel flaska. Dock så öppnades en del exklusiva flaskor under kvällen i baren på övervåningen men informationen kring vilka flaskor och när var inte organiserad. Dock så skall man ha en eloge för att man hade lyckats få in en hel del ovanliga flaskor men också en hel del nytt, så att det skiljde sig från förra året. Det är ett stort plus tycker jag! Dock fanns det inte en enda saison, och det tycker jag var lite synd.

Sedan fick vi fick vänta på vår mat i 1 timme i restaurangen. Jag förstår att det en sån här kväll kan bli lite längre väntetiden, men en timme!

Slutsats:
Arrangemanget har blivit bättre sen flytten från City pub till Haket men tyvärr så kändes festivalen snäppet sämre än förra året. Men det finns en stor potential i festivalen nu när man hittat en bra lokal:

- Bättre struktur (man fick tyvärr ett rörigt intryck av årets festival)
- Bättre information (skall man ha vissa öl bara på lördagen, skapa olika listor för de olika dagarna då, blir bara missvisande och frustrerande annars, och sätt upp listorna på en vägg någonstans)
- Snabbare kök (vet inte vad problemet var, men 1 timmes väntetid är inte acceptabelt)
- Rensa och förbättra sortimentet ytterligare(tex, ta bort ett antal "skitlager" och ta de pengarna till att få in fler spännande flaskor!)

Slutligen, en stor eloge till personalen på Haket och alla frivilliga som ställde upp under kvällen! 

Festivalen får en 3:a av mig i betyg, men det finns som sagt, stor potential!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar