måndag 28 december 2015

Planer: Våren 2016s bryggningar mm.

Ja, dags att presentera vad vi skall underhålla oss med under den här våren.

Bryggningar
Om vi börjar med våra bryggningar så är det tänkt att vi skall brygga 4 st öl även den här våren. Vilken ordning som ölen kommer komma i är inte helt spikat utan vi får ta det lite som det kommer den här våren. Men följande öl har vi planer på att brygga:
 • Dark as hell (som namnet antyder ett riktigt mörkt öl, närmare bestämt en imperial stout med melass)
 • Monks Barley Wine (ett öl som är inspirerat av Stone Old Guardian Belgo-Barley Wine)
 • Tysken, Belgaren, Amerikanen (en DIPA liknande Monks DIPA fast större volym och en del justeringar)
 • Monks Dubbel (en belgisk dubbel)

Melass kommer vi använda i ett av våra öl under våren.
Förhoppninsgvis blir alla dessa planer av. Det gäller bara att få ihop det tidsmässigt.

Tävlingar
Om vi går vidare till tävlingar så planerar vi att ställa upp som tävlande på Amylases Sommarölsträff som för förra året. Dessutom så kommer vi (om ingen väldigt oförutsett uppstår) att ställa upp i SM också. Vi kan berätta så mycket som att ölet som vi skall tävla med i folkets val redan är bryggt sedan en tid tillbaka. Några öl som vi bryggt på senare tid och som passar in i typdefinitionerna har vi också lagt undan 5 st flaskor av så vi kan skicka in dom till domartävlingen.

Festivaler/Mässor
Under våren kommer det inte bli några festivalbesök tyvärr. Öl och whiskymässan är helgen innan SM så det krockar lite grann och CBC och Köpenhamn har vi tröttnat något på. Förhoppningsvis blir det någon festival att besöka till hösten istället.

Bloggen
Det finns lite skisser och idéer på intressanta inlägg till bloggen. Vi får se vad det finns tid och utrymme för under våren.

God fortsättning och gott nytt året på er (i förskott)!

5 kommentarer:

 1. Var köper ni melass?
  Jag har själv funderat på att använda det
  i en bryggning men vill undvika att köpa större mängder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   För vår del fick det bli ebay eftersom det var slut på samtliga ställen i Göteborg och även diverse nätbutiker. Men kan du vänta så går det bra att beställa här:
   http://www.englishshop.se/sv/articles/2.57.7877/meridian-molasses-organic-350g
   Mvh
   Peter

   Radera
  2. Det finns melass som säljs som djurfoder. Funkar det också?http://www.granngarden.se/Granngården/Fodertillskott-Granngården-Melass%2C-5-l/p/1166363_BASE

   Radera
  3. Är ingen melass expert men jag tror den du länkar till är gjort på sockerbeta och inte sockerrör. Är en helt annan smak på melass gjort på sockerbeta än sockerrör.
   /Peter

   Radera
 2. Tack alla svar!
  Skippar nog den från Granngården med tanke på ursprunget samt storleken. Jag brygger bara 20-litersbatcher och klarar mig med en förpackning på max 500 gram. Om någon testar så hör gärna av er angående resultatet. morgankall att hotmail punkt com

  SvaraRadera