15/4: Mjödet sätts igång. OG mätts upp till 1,110
30/4: Mycket låg jäsaktivitet och väljer därför att göra en omtappning till ett mindre jäskärl. Mäter även SG vilket redan visar 1,000. Dock sött för att vara så torrt. Så lite ekning så blir detta nog bra. Känns som enligt plan. Tillsätter kalciumsulfit för att döda jästen.
1/5: Tillsätter kalciumsorbat för att stopp jäsningen.
2/5: Ställer in mjödet i kylen för kallkrasch.
7/5: Kallkraschen har helt klart hjälpt men fortfarande grumligt. Gör en omtappning inför ett par månaders lagring.
1/8: Ett par månader på jäskärlet har gjort att det klarnat något men inte helt. In i kylskåpet för en kallkrasch.
10/8: Ytterligare lite klarare men en tunn mjölkaktig hinna. Omtappning och tillsätter cederträ för att förändra den tvålaktiga smaken och få ner sötman.
17/8: Sötman har gått ner och smaken mer angenäm men fortfarande en tvålaktig smak tyvärr.
23/12: En mer angenäm arom och smak efter en tids lagring.
1/1: Flasktappning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar