För lite mer än en vecka sedan så blev det dags för en flasktappning av mitt mjöd gjort på vindruvor, björnbär och svarta vinbär. Summerar även alla omtappningar som gjorts fram till flasktappningen för att få med hela historiken.
15/9: Mjödets sätts igång. OGt mäts upp till 1,145.
13/10: Ingen synbar/märkbar jäsning på denna på en vecka. Blir en omtappning. FG mäts upp till 1,032.
1/12: Ett litet lager på botten. Väljer att kallkrascha för att försöka få bort mer partiklar.
8/12: Gör en omtappning och tillsätter en ca 2,5 cm lång bit av en amerikansk medium rostad ekspiral.
12/12: Plockade ut ekbiten och provsmakade. Lovande smak och arom med rödvinstoner, honung och ek men en viss alkoholhetta fortfarande så jag valde låta detta står ett litet tag till och mogna. Till synes helt blank/klar.
17/12: Ställer in i kylskåpet för kallkrasch.
20/12: Tillsätter kalciumsulfit och kalciumsorbat för att döda jästen.
23/12: Omtappning för att bli av grumset från Kwik Clear.
1/1: Flasktappning. Sinnessjukt fin färg på den här, nästan blodröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar